Arkadaşlar tamam 1. SSD'de sadece uygulamalar yazılımlar vb ve Win10 olacak, 2. SSD ise hep oyun yüklenecek kaldırılacak vs burada sistemde oyunda bir eksiklik yavaşlık olmaz diyorsunuz anladım. Bir eksiklik olur değişim yavaşlıktan kastım şuydu; bu iki ayrı SSD anakarta Sata3 kabloyla bağlı sonuçta oyun istemcileri (Steam, Uplay, EA App, Epic Games) Win10'un olduğu yerde Oyunlar ise diğer ikinci SSD'de falan, hani dedim iki ayrı disk olunca aralarındaki veri hızıdır iletişimdir vb ne olur her gün full çalışacağından SSD ömrü anlamında ne önerirsiniz olayı biraz kafamı karıştırdı.
İlk kez SSD kullanacağım bu SSD'lerin bir sağlığı ömrü meselesi varmış bundan da çekiniyorum. Önceki sistemde kullandığım (hem Oyun film video izleme download vb için hem Win. için) 2 WD Caviar Black + 1 Caviar Green HDD'lerim 8 yıldan fazla sorunsuz idare etti yavaşlık hissetmedim, hatta şu an SSD'ler için çıkarmak zorunda kalmasam hala eski HDD'lerimi kullanırım da yani inşallah SSD'ye geçtiğime pişman olmam.
Win10 için ayrı Oyunlar için ayrı SSD'leri kullanacağız böylesi daha iyi olur diyorsunuz, yalnız ben bir çok kez oyun silip-yüklerim download ediyorum bir de oyun dosyaları doğrulatma olayı vardır (Steam, Ubisoft Connect) bunları mesela sık sık kullanmak SSD'nin ömründen yer mi? hani yiyorsa beni bayağı üzecek gibi ya haydi hayırlısı... Eski tip mekanik HDD'ler bu konularda hiç uğraştırmıyordu sanki, (ilk kullandığım 8GB Seagate HDD'den beri) ben disk ömrünü sağlığını pek düşünmezdim hatta disk defrag bile yapmazdım, WD caviar'lar artık 8 yılı geçkin nasıl dayanmış sağlam kaldıysa eski HDD teknolojisinin gözünü seveyim.