Tek tarafı fanlı vs çift taraflı fanlı sıvı soğutma

Ben de sadece tek tarafınd akullanıyordum ama elimde çok güzel bequiet fanlarım vardı. Nasıl değerlendirim derken aşağıdaki gibi radyatörün çıkışına yerleştirdim.

Daha öncesinde radyatöre elimi koyduğumda sanki içeriden üflenen hava radyatör kanalına çarptığı için yeterli dışa atım yapamıyordu. E tabi hava ne kadar boğulursa radyatörde ısı da haliyle yükselir. Şimdi en azından radyatörden iki kat hava geçtiğine eminim ve sıcak yaz günleri için çok işimi görecek. İstersem çıkarabildiğim bir şekilde monteledim. Isıyı da yük altında derece civarı düşürdüm bu sayede.

13.jpg


bonus-10.jpg
 
Pull-Push denilen soğutma yöntemi. Radyatörün daha çabuk soğutulmasını sağlıyor ama bununla birlikte ses ve içerideki fan kablosu miktarı da bir o kadar artıyor. Kasa sıcaklık değerleriniz çok yüksek değilse ve overclock işlemini ortalama bir düzeyde bıraktıysanız bence sessiz kalması için tek taraflı kullanmanız daha iyi.
 
Peteklerdeki ısıyı daha hızlı transfer etmeyi sağlıyor ama sadece birkaç derece fark ettiği için Arctic 360mm soğutucumda o şekilde kullanmayı bıraktım. Tahminim her radyatörde ve her fanda iyi verim alınmıyor. Belli başlı fanlarla ve belirli radyatörlerde büyük farklar olur.
 
@KafadanKontak GT301 kasanın üst kısmına sıvı soğutucu radyatörü takabilen nadir insanlardansınız. Anakart ve RAM slotları size jest yapmış.

Jeste jest. Burada açıklamalı olarak da anlatmıştım nasıl taktığımı :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı