Tek Tip Toplum Neden İsteniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tek tip toplum istenmiyor yahu.
Toplumun ortak kurallarina sadece biraz fazla sahip cikiliyor ki toplum kimlik kaybina daha fazla ugramasin.
Carsiya goturdugunuz cocugun parmakla gosterdigi herseyi alamazsiniz onu ozgur yetistiriyorsunuz diye

Tek tip toplum istenmiyor yahu.
Toplumun ortak kurallarina sadece biraz fazla sahip cikiliyor ki toplum kimlik kaybina daha fazla ugramasin.
Carsiya goturdugunuz cocugun parmakla gosterdigi herseyi alamazsiniz onu ozgur yetistiriyorsunuz diye
Yapmayın gözünüzü seveyim. 4-5 yaşındaki çocuğun sadece kendi hayal dünyası, sadece kendi kurallari var. 8-9 senedir cocuklarla çalışıyorum. Emin olun zehirlemekten başka bir şey değil.
Kimliğimizle falan alakası olamaz.

Haklisiniz. Zor bir surecten geciyoruz. Bu yatsinamaz. Yurtdisinda yasayanlarin sanirim ortak bakis acisi bu. Turkiye zorlu ve zorlayici bir ulke haline geliyor sevinsem mi uzulsem mi bilemiyorum. Tabana bakiyorum memnuniyetsiz.

Cocuklara her seye ragmen en iyi ogretmen anne babalaridir. Sistem ne derse desin insan beyni bircok sistemi es zamanli ozumseyebilir ve dogru zaman geldiginde secimini yapabilir. Tek tip degil cok yonlu ve paralel algilara rahat gecebilecek cocuklar yetirtirmek gerekiyor. Yoksa neye maruz kalirlarsa onu bilip ona tutunan hale geliyorlar ki disardan bakinca dusuk kapasiteli kendilerine sorsaniz en iyisini bildikleri iddia eden hale geliyorlar.

Bu yaştaki çocuklara din eğitimi vermek çocuk istismarıdır. Bu kafayla ilerleyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Din ile bir yere varılsaydı 1400 yıldır Orta Doğu ülkeleri kalkınırdı. Ama görüldüğü üzere hepsi pislik ve sefalet içinde.

21. yüzyılda artık miadını doldurmuş dogmalara yer yok.

Hocam bunları belirttiğimizde hain oluyoruz. Halbuki ekonomiye bilime teknolojiye kafa yoran insanlar için çalışan en çok bizleriz ( bizlerden kastım araştıran sorgulayan bireyler ) ama "gavur" diye tabir ederler görüşümüzü belirttiğimizde. Yok olmaya mahkumdur, sonuna kadar katılıyorum. Her zaman mahkum da kalacaklardir.

Sizin konuşmalarınız beni hep bir ayrı etkiliyor çok akıcı ve hoş bir dille konuşuyorsunuz .

Hahaha Ben 9-10 yaşındaydım, akşamları yemek sonrası salona toplandığımız vakit, babam, bana ve kardeşlerime "Siz şusunuz, siz busunuz, siz Hanefi mezhebindensiniz." falan derdi. Halbuki Hanefi kim onu bile bilmiyordum.

Gerçi hala bilmiyorum.

Bize cahil nesil lazım beyler.

Son düzenleme:
Daha önceki yorumlarda Kur-an'ı Kerim'i bilimdir diye açıklayan insanlar mı dersin; çocuklara küçük yaştan itibaren din eğitimi verilmeli hatta bu seçim onlara bırakılmamalı diye söylenenler mi dersin her türlü saçmalığın dik âlâsı bulunmakta.

Öncelikle bir müslüman olarak söylüyorum ki; Kur-an'ı Kerim, temeli metafiziğe dayandırılan ve dogmatik inanç sistemiyle çalışan bir kitap. Bilimsel kaynağı olsaydı şu an 'Tanrı var!' diyebiliyor olurduk. Kısacası kanıtlayamadığınız şeyleri bilimsel diye yutturmaya çalışmayın. Din dediğiniz konu bir inanç sistemidir, eğer bir şeyin kanıtı varsa siz isteseniz de istemeseniz de o var olur ve inanç sistemi diye bir şey kalmaz. Kendinizle paradoks yaratmayın.

Çocuklara küçük yaştan itibaren din eğitimi verilmeli diyen diğer bir arkadaşıma ise şunu söylemek istiyorum. Her bireyin hakları vardır bu ülkede. Laiklik bunu gerektirir, kişi diyanetinde özgürdür. Siz isterseniz uçan spagetti canavarına da inanabilirsiniz. Lakin çocuğunuzun üzerinde bunu yapmaya hakkınız yok. Çocuğunuz da sizin gibi bir bireydir ve dinini seçmekte özgür olmalıdır. 'Ben doğrusunu bilirim!' mantığıyla hareket etmek, belki de yüzyıllar boyu sürüp gidecek olan bir yanlışın önüne geçilmemesine sebep olmaktır. Hiçkimseyi bir dine zorlayamazsınız. "Yok efendim, tüm toplum müslüman olursa biz kalkınırız; her genç müslüman yetişmeli!" diyorsanız, Arabistan'a gitmekte özgürsünüz. Ya da gitmeyin, orta doğu haritasını çıkaralım önünüze. Kim ne halde bir bakalım. Kim ne kadar kalkınmış, kim nereye gidiyor? Bu dünyanın başına gelmiş en kötü felaketlerden birisi insanın bu kendi bildiğini başkalarına dayattırma arzusudur. Rahat bırakın efendim, rahat bırakın insanları ya. Size ne?! Kendi hayatınızdan sorumlusunuz işte, Allah'ım ya!

Iyi futbolcu yetistirmek icin nasil ki 3-4 yaslarindan itibaren dogal yetenegini tesvik etmek gerekiyorsa,

Musluman aileler de gayet tabi cocuklarina haramlari erken yasta asilayabilirler. Bir noktaya kadar ben son derece makul goruyorum.

Kuranin %80 i nefs, ego, yalan, iftira, cahillik, intikam, fitne gibi evrensel sorunlari yererken, ayni sekilde affetme, hosgorme, baskasinin hakkini kendine tercih etme, ilim, bilim, apacik ispat, gonul alma gibi konulari tesvik etmektedir.

Vallahi kusura bakmayin da dini egitim demek kafasini yikamak demek degildir. Dini ele alandan ele alana fark var arkadaslar.

Kuranin kendisi uyariyor `Dikkat edin de seytan Allahin adini vererek sizi kandirmasin` insan en kiymet verdigi seyden manipule edilebilir diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…