Tek Tip Toplum Neden İsteniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bırakın bu "küçük çocuğa öğretilmez, kendi yolunu bulsun" saçmalıklarını. İslamda ebeveynlerin çocuklara karşı sorumlulukları bellidir. İnandığınız gibi yaşamıyorsanız, yaşadığınız gibi inanırsınız. İslamda doğru olan çocuğu en donanımlı şekilde yetiştirmektir. Bu hem maddi hem de manevi gelişimi kapsar. Kur'an da, namaz da, terbiyeli olmak da, oyun da öğretilir. Kimseye şirin yada hoşgörülü görünmek adına doğru olanın dışında bir şey söylemeye gerek yok. Sonuç olarak islam bunu öğütler. İsteyen de istediğini yapar.

Aynen katiliyorum.
Sekuler bakis acisina sonsuz saygim var ancak bu bakis acisi, dini once sekuler cercevede ironiyle tanimlayip sonra da ilkeli mantik yontemi ile dinin bu mantik kapsami dahilinde neden yetersiz oldugu sonucuna variyor. Entellektuel zeka belirtisi olan nice aydinimiz malesef sekulerizmin etkisi ile dine savas acacak hale geldiler.

Eğer müslümanım diyorsan Allah ve onun varlığından, herşeyi var ettiğinden şüphe etmemen gerekir.
Kuran bir bilim kitabı değil, sadece sana yaratıcı olduğunu söyler, eğer müslümanım diyorsan önce inanmış olman gerekir. Ben ispatlanana kadar inanayım demekte islamda yok. Gönlünden geçiyorsa inan, sonuçta Allah'ın bizim inancımıza ihtiyacı yok, kabul ediyorsanız herşeyi ile kabul edersiniz.

Kuran bilim değildir, ilimdir. Türkçe mealini yaptırdı Atatürk ama biz onuda okumuyoruz.
Bunu böyle kabul edersin yada etmezsin. Dinde zorlama yoktur. Ama kabul edersen şartları seni zorlayacaktır, bunu iyi anlamak lazım. Devşirme dervişlere tekke bırakan bir düzenden geçiyoruz.
Bunlara kızıp da ilim sahibi olmadan fikir sahibi olunursa tabiki yobazlık bitmez...

Çocuklar ergenlik döneminde ancak soyut işlemler dönemine girer. Bu dönemde ölüm, günah, gibi kavramları öğrenmeye başlar. Hatta atasözlerinin mecaz anlamını bile anlamayabilirler.
Kendini sorgulama ve kavraması 12 - 18 yaşlarına denk gelir. Bu süreçten önce aile çocuğa belli başlı şeyleri öğretmelidir, bu yabancı ülkelerde de böyledir. Bence Japonya bu konuda oldukça başarılıdır.

Buradaki yanlış anlaşılan mevzu öğrenilen şey Kuran harfleridir. Soyut işlemler döneminde anlar.
Örneğin; ölüm kavramını bu dönemde anlamaya başlar.

1400 yıl öncesinde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. İnsanlar köle olarak satılıyordu.O dönemin şartları hakkında biraz tarafsız bakarsanız insanlık tarihinin en büyük devrimi olduğunu anlardınız. Siz nasıl ki buranın sahibi iseniz bu kainatında bir sahibi var ve Kuran sana bunu haber verir,. Bununla uzaya çıkamazsın, zaten bu millet ne çektiyse dindarında dinsizinde yobazından çekti.

Ne güzel, evet dediklerinizde haklısınız. Şu an bu yazımı okuduğunuz cihazın arkasını çevirdiğinizde ortadoğu (din'in yaygın olduğu) ülkelerinin adı yazıyor değil mi? Örneğin Samsung S9 arkasını çevir 'made in turkey', 'made in arabia' ? Öyle yazıyor değil mi? Uzay istasyonlarında ortadoğunun barındırdığı bayraklardan var değil mi? Öyle değil mi yanlış mı?
1400 yıl öncesinde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu.
1400 Yıl önce toprağa diri diri gömülüyordı bugun ise gözleri kapatıldıktan sonra kafasına taşlar atılarak öldürülüyor. Update geldi sanırım? Çok güzel bir gelişme, muhteşem muazzam!

Hahahahaha Güldürdünüz vesselam. Dostum ben bir müslümanım ve dinime inanç gözüyle bakıyorum, yukarıda söylediğim gibi. Din bir inanç sistemidir, inanan inanır; inanmayana da bir şeyi kanıtlayamazsın, çünkü kanıtı olmaz. Benim söylediklerimle inancım çelişmiyor merak etmeyin. Ben ispatlandığı kadar inanıyorum diye bir şey de demedim, doğru okuyup yorumlayın lütfen.

Arkadaşlar henüz şunu hala anlamadılar gibi İslamı'ı yada İslam bilgilerini vs vs küçük yada büyük kişiye öğretilmesinden rahatsız. Bu arkadaşlar önce İslam'ın kusursuz olduğunu anlayabilmeleri lazım. Olaylara o kadar çok farklı konulardan bakıyorlar ki ki bunuda İslam dini Kur'an 'a maal ediyorlar.

Ekmeğe mama diyen çocuğa öğretilmesinden rahatsızım. Ne yaptığını anlayabilecek yaşa geldikten sonra istediği kutsal kitabı açıp okusunlar, öğrensinler, araştırsınlar, tartışsınlar ve istedikleri dini seçsinler.

Bunlar dışında kız çocuklarını öldürmemeyi din sayesinde öğrendik zaten dimi. Biz arap değil Türküz bizde kadın hep el üstündeydi, kadın erkekle hep eşitti..

Bunun suçlusu islam mı sence ? O update yapan kişi de dini afyon olarak kullanan birisidir.
Ne güzelde seviniyorsun değil mi böyle islam ile alay edilince, suçlu olan müslümanlar değil mi ?
İslamda mesele taraf olmak değildir. Şahadet getirmedin mi ilk şart olarak

Bu arkadaşlar önce İslam'ın kusursuz olduğunu anlayabilmeleri lazım.
Kime göre kusursuz neye göre kusursuz? Sana göre olan bir şeyi başkasına yediremezsin. Kuran kursunun Kuran-ı Kerim ile alakası yok, sadece Arapçasını okumayı öğretiyorlar ve tamamen yanlış. Arapça okuma yazma bilen kişi donanımlı olmuyor. Öncelikle namaz kılmaktan önce insan olmasını öğretmek lazım çocuğa.

Ne güzelde seviniyorsun değil mi böyle Islam ile alay edilince, suçlu olan müslümanlar değil mi?

Suçlu olanlar tabi ki müslümanlar. Dini zorlama bir görev olarak gösteren de sizlersiniz, dini gerektiği gibi tanıtamayıp davranışlarınızdan dolayı insanları dinlerinden soğutanlar da.
Müslümanlar Islam'ın kusursuz olduğuna inanırlar, ben de inanırım. Lakin kusurlarıyla Islam'ın kusursuzluğuna da kusur sürenler, yani müslümanlar, insanları dinlerinden uzaklaştırmakta bir numaradırlar. Ülkemizdeki toplumdan bahsediyorum burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…