Tek Tip Toplum Neden İsteniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl bir dini eğitimse artık, çocukların o kadar zorlanılmasına rağmen, ailenin, çevrenin, herkesin, herkesi zorlamasına rağmen, sabah akşam din konuşulmasına rağmen, baskıcılık da zirveye çıkılmasına rağmen 7'den 70'e hiç kimsenin 1 gram dini bilgisi yok.

Çoooook şaşırtıcı değil mi?

Valla şu "Dini eğitim" dediğiniz şey verilmiş de, boşa verilmiş. O kadar emeğe yazık olmuş. Günün 24 saatini din konuşarak geçiriyoruz ve elde var, koca bir SIFIR. Yazık cidden o kadar emeğe. Allah sonumuzu hayır etsin.

Neyse, yine sıfır sonuç ile hepimizin zamanı boşa gitti. Konu kilitlenir umarım.

İnsanların müslüman olması kimsenin zoruna gitmez. İnsanların islamı paylaşmaları kimsenin zoruna gitmez. Ama sen gidipte 5 yaşındaki çocuğa bunu öğretirsen o çocuk 'ben neden inanıyorum?' diyemez. Demesi lazım neden inanıyorum neye inanıyorum ya da neden inanmıyorlar? Eğer o yaşta dayatırsan insanların neden inandığını neden inanmadığını araştıramaz bu çocuklar. Araştırmaları lazım. Soruya soruyla cevap vermiştiniz tekrar soruyorum; şu anda bunu okurken kullandığınız cihazın arkasında hangi ülkenin adı var? Yazılımı hangi ülkede keşfedildi, geliştirildi? Uzay istasyonlarında hangi bayraklar var?

Ekmeğe mama diyen çocuğa öğretilmesinden rahatsızım.

Asil ekmege mama diyen cocuk sunger gibi anne babanin profilini emer.
Kusura bakmayin, ben ettim sen etme yontemi cocukta islemez. Anne baba kendi uygulamadiklari seyleri cocuklara zaten ogretemezler. Ogretmeye calisirlarsa cocuk bilinc altinda baska , bilinc duzeyinden baska turlu gelisim gosterir.

Cocuklari egitmede ahkam kesenlerin %90i eminim ki kendi cocuklarini kendi yapmaya devam ettikleri hatalari gormezden gelerek egitirken, din egitiminden dem vuruyorlar. Cocuk bilinc duzeyinde anlamasa da bilinc alti duzeyinde en etkin bir ogrenme halindedir. Hatta anne karnindayken surecin elementleri baslar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…