İlk adımımızda; Özellikler > Yerel dosyalar > Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula diyoruz.
Bir diğer adımımızda; Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans planını seçiyoruz.
(AMD Ryzen kullanıcısı iseniz AMD Ryzen High Performance planını seçiniz)
Arkadaşlar bu adımımızda kayıt defteri ayarlarına gireceğiz, bu işlemden önce bir geri dönüş noktası yaratmanızı tavsiye ederim.
Bu Bilgisayar > Özellikler > Gelişmiş sistem ayarları > Sistem koruması
Burada Windows'u kurduğumuz diski seçiyoruz. Yerel Disk (C)'yi seçip, yapılandır diyoruz. Ardından Sistem korumasını aç diyoruz. Kullanımı 4-5% yapabilirsiniz.
Kayıt defteri klasörünün içindeki girdi, eskiden başlatma komutu olarak "-high" yerine geçiyor. Oyun açıldığında otomatik olarak Yüksek Öncelik'de başlıyor. Onu girdikten sonra userdata işlemi kaldı.
Ben Xantares ayarlarını sevdiğim için direkt onu seçtim, siz Community oyuncularını veya diğer takımların oyuncu ayarlarını kullanabilir, dilerseniz kendiniz ayarlayabilirsiniz. Videonun sonunda gösterdiğim, ayarlamalarımızın sonunda çıkan kodları userdata klasörünün içine attığımız autoexec.cfg'nin sonuna ekleyebilirsiniz.
Kodların çakışmaması en aşağıya eklemeyi unutmayın.
Evet arkadaşlar, işlemlerimiz bu kadardı. Yaptığı işlemlerden sonra bilgisayarı stabil çalışmayan, oyunlarda daha az FPS alan varsa oluşturduğumuz sistem geri yükleme noktasına dönebilirler. Şahsen ben kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım.
AMD'nin bu serisinde stok fan 2'ye ayrılıyor. 1900-2000 RPM'de takılan ve 2700'e kadar çıkabilen olarak. Haliyle benimkisi 1900-2000'de takılınca da 4.0'da kullanıyordum. 200-700 arası sürekli değişken değerler alıyordum. Genel olarak 300-500 arası diyebilirim.