Tek tuşla toplama kasalarda rog tytan gibi overclock yapılabilir mi ?

yigithancivgin

Hectopat
Daha fazla  
ASUS'un Rog Tytan serilerinde olduğu gibi tek tuşla kendi belirlediğim bir hıza çıkabilir mi ?
Mesela kasanın üzerine düğme yapsam basınca anakart kendi kendine otomatik olarak Overclock yapabilir mi ? MSI Gaming 3 / 5 / 7 seri anakartlarında sanırım var öyle bir tuş.

Yapılabilir dediğin gibi bağzı anakartlarda OC tuşu var unun altındaki switche kısa devre yaptırarak falan olabilir ama pc kapalı olması lazım yani tam anlamda Tytan gibi olmaz PC açıkken yapamazsın .Switch olayını anlatamadıysam açıklayabilirim.

Onu biliyorum fakat, Msi Gaming serisi anakartların da; anakartın üzerinde bir tuş var ve ayarladığın frekansa çıkarabiliyor sistemi. Yanlışım varsa düzeltin.

Yapılabilir dediğin gibi bağzı anakartlarda OC tuşu var unun altındaki switche kısa devre yaptırarak falan olabilir ama pc kapalı olması lazım yani tam anlamda Tytan gibi olmaz PC açıkken yapamazsın .Switch olayını anlatamadıysam açıklayabilirim.
Biraz konuyu açarsak çok iyi olur, teşekkürler bu arada.

Onu biliyorum fakat, Msi Gaming serisi anakartların da; anakartın üzerinde bir tuş var ve ayarladığın frekansa çıkarabiliyor sistemi. Yanlışım varsa düzeltin.

Biraz konuyu açarsak çok iyi olur, teşekkürler bu arada.
İstediğin ferekans değilde 4 ghz ise max 4.7 falan yapar bence genelde 0.3-0.5 fark ediyo ama güzel bi teknoloji . Swithc olayıda bi yerde görmüştüm adam kasanın Power tuşu bozulduğu için ankartın üzerinden 2 kablo çekmiş ve değdirdiği zaman PC açılıyor , aynı sistemle o OC tuşunu kasanın önüne falan koyabiliriz sanırım.

Evet ama o tuşu Pc kapalıyken açılması gerek. Açınca kendi kendine O.C yapıyor.
Yani tytan gibi PC açıkken yapılamaz. Fakirliğin gözü kör olsun :( .

İstediğin ferekans değilde 4 ghz ise max 4.7 falan yapar bence genelde 0.3-0.5 fark ediyo ama güzel bi teknoloji . Swithc olayıda bi yerde görmüştüm adam kasanın Power tuşu bozulduğu için ankartın üzerinden 2 kablo çekmiş ve değdirdiği zaman PC açılıyor , aynı sistemle o OC tuşunu kasanın önüne falan koyabiliriz sanırım.
Pc açıkken olmayacaksa, hiç önemi yok. Tytan gibi olmasını istiyordum, belki bir oluru vardır. Araştırmak lazım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı