Tek Yerel Disk'i Format Atmadan Bölme

Merhabalar,

Başlıkta belirttiğim gibi bir tek Yerel Disk (C: ) kullanıyorum. 500 GB'lik hard diskim mevcut. PC'ye format atmam lazım fakat setup vs gibi dosyaları format atmadan önce böleceğim yerel disk'e saklamam lazım.

Bunu nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Disk yönetimine gir, diskine sağ tıkla, birimi küçült de ve sistemin kurulu olduğu bölümde kaç GB kalmasını istediğine göre ayarla. Sonrasında yeni biçimlenmemiş bir disk daha oluşması lazım. Onu biçimlendir ve yedeklerini ona at. Bu şekilde olması lazım. Bir dene derim. :)

Disk yönetimine gir, diskine sağ tıkla, birimi küçült de ve sistemin kurulu olduğu bölümde kaç GB kalmasını istediğine göre ayarla. Sonrasında yeni biçimlenmemiş bir disk daha oluşması lazım. Onu biçimlendir ve yedeklerini ona at. Bu şekilde olması lazım. Bir dene derim. :)
Teşekkür ederim,

Başka birşey sormak istiyorum ben taşınabilir bir harddisk almak istiyorum yani USB'li aynı Flashbellek niyetine kullanabileceğim. Örnek veriyorum benim kullanmadığım bir bilgisayar mevcut onun harddiskini biçimlendirsem ve adaptör taksam USB ile flashbellek niyetine kullanabilir miyim bu harddiski? Eğer öyle oluyorsa yeni bir harddisk alıp yanında adaptörle birlikte flashbellek niyetine kullanacağımda. Biliyorsanız bu konuyada açıklık getirirseniz sevinirim. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı