Tekir Kedi Alındığında Ne Yapılmalı?

• Konuyu başlatan xBN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.036

xBN

Hectopat
Yer
Ankara
Tekir kedi alınır mı? Ne gibi masrafı var? Kısırlaştırılması gerekiyor diye biliyorum. Ne yer, ne içer? Bilgi verirseniz sevinirim. Hangi aşıları yapılır?

En büyük masraflarından birisi aşılarıdır. Özellikler viral aşılar şu dönemde çok pahalı durumda. Yavru kedi sahiplenmeniz durumunda -aşıya uygunsa eğer- 21 gün arayla Kedi Karma (1-2 ve duruma göre 3. doz) sonrasında Kuduz, Lösemi ve diğer viral aşıları yaptırmanız gerekir.
Ne yer ne içer sorusu ise kediden kediye göre değişmektedir. Hastalığı var veya oluşur ise özel hastalık mamaları yemesi gerekir.
Kısırlaştırma konusunda ise çok detaylı bilgi sahibi değilim maalesef ama kısırlaştırmak ileri yıllarda kedi sağlığı açısından önemli olduğunu biliyorum.
Bunun yanında her 2 ayda bir iç dıs parazit aşıları yapılması gerekmektedir. İç parazit aşısı özellikle sizin sağlığınız açısından da önemlidir.

Tekir kedi alınır mı? Ne gibi masrafı var? Kısırlaştırılması gerekiyor diye biliyorum. Ne yer, ne içer? Bilgi verirseniz sevinirim. Hangi aşıları yapılır?

Erkeği çok yaramaz ve oyuncu oluyor. Ama çok sevimliler. Ben seviyorum kedimin yaramazlığını. Masrafı çok maalesef. Maması, kumu, aşısı, kısırlaştırması, arada hastalanıyor veteriner masrafı. Kuru mama ile besliyorum ben. Arada bir de yaş mama veriyorum. Aşı ile ilgili diğer arkadaş bilgilendirmiş.

Bir sürü mama, kum vs. olduğu için fiyatlar çok değişken. En ucuz olan ürünleri de alabilirsiniz en pahalı olanları da. Kısırlaştırma dönemi geldiğinde kedi belli ediyor zaten. Böyle içli içli bağırıyor. Erkek ise oraya buraya işiyor vs vs. O zamanları gelmeden ama çok da erken olmadan kısırlaştırmak gerek.

Tavsiyem de düzenli bir veterineriniz olsun. Karakterini, hizmetini, ücretlerini sevdiğiniz bir veterinerle temasta olun sürekli.

Erkeği çok yaramaz ve oyuncu oluyor. Ama çok sevimliler. Ben seviyorum kedimin yaramazlığını. Masrafı çok maalesef. Maması, kumu, aşısı, kısırlaştırması, arada hastalanıyor veteriner masrafı. Kuru mama ile besliyorum ben. Arada bir de yaş mama veriyorum. Aşı ile ilgili diğer arkadaş bilgilendirmiş.

Bir sürü mama, kum vs. olduğu için fiyatlar çok değişken. En ucuz olan ürünleri de alabilirsiniz en pahalı olanları da. Kısırlaştırma dönemi geldiğinde kedi belli ediyor zaten. Böyle içli içli bağırıyor. Erkek ise oraya buraya işiyor vs vs. o zamanları gelmeden ama çok da erken olmadan kısırlaştırmak gerek.

Tavsiyem de düzenli bir veterineriniz olsun. Karakterini, hizmetini, ücretlerini sevdiğiniz bir veterinerle temasta olun sürekli.

Teşekkür ederim 3 aylık düşünüyorum veteriner barıanktan uygun mudur ve 2 ayda mı iç dış parazit yapılmalı ve hangi mama markası ben proplan düşünüyordum.

Teşekkür ederim 3 aylık düşünüyorum veteriner barıanktan uygun mudur ve 2 ayda mı iç dış parazit yapılmalı ve hangi mama markası ben proplan düşünüyordum.

Sokaktan da alabilirsiniz ama yavru bulmak zor olabiliyor. Kovalamak lazım. Veya Facebook grupları vs. var. Ben sokaktan aldım. 2 yavruydu. 1-2 haftalık falandılar. Gözleri bile kapalıydı. Baktım onlara bir süre. Gözlerini açtırdım, çişini, kakasını yaptırdım, biberonla besledim. Sonra da bir Facebook grubundan sahiplendirdim diğerini. Aşılarla ilgili de en doğru bilgiyi veteriner verir. Kediyi alınca ilk iş bir veterinere götürün. Hem veterineri test edin. İlgisini, alakasına bakın. Hem de kedinize baktırın.

Proplan mamalarda zehirli madde tespit edilmişti. Ben güvenmiyorum o mamaya artık ama siz bilirsiniz tabii. O sorun çözülü galiba.

Sokaktan da alabilirsiniz ama yavru bulmak zor olabiliyor. Kovalamak lazım. Veya Facebook grupları vs. var. Ben sokaktan aldım. 2 yavruydu. 1-2 haftalık falandılar. Gözleri bile kapalıydı. Baktım onlara bir süre. Gözlerini açtırdım, çişini, kakasını yaptırdım, biberonla besledim. Sonra da bir Facebook grubundan sahiplendirdim diğerini. Aşılarla ilgili de en doğru bilgiyi veteriner verir. Kediyi alınca ilk iş bir veterinere götürün. Hem veterineri test edin. İlgisini, alakasına bakın. Hem de kedinize baktırın.

Proplan mamalarda zehirli madde tespit edilmişti. Ben güvenmiyorum o mamaya artık ama siz bilirsiniz tabii. O sorun çözülü galiba.

İlk iş o zaten bende öyle düşündüm, siz hangi mama markası kullanıyorsunuz?

İlk iş o zaten bende öyle düşündüm, siz hangi mama markası kullanıyorsunuz?

Çok mama markası denedim ben. Kedimin sevdiği mamaları belirledim. Onlardan veriyorum. Royal canin var, whiskas var. Siz de öyle yapın bence. Bir markaya takılmayın. Zaten kedi sevmeyebilir. Sevdiği bir mama bulduktan sonra oradan yürüyebilirsiniz.

Eğer ileride tekrar kedi veya köpek sahiplenme düşünceniz varsa bunu hemen şimdi yapmanızı öneririm. Cinslerin aksine sokak kedisi türleri sonradan kabul etmiyor böyle birşeyi malesef, etse çok istisnai bir durum olur hiç görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı