Tekli 32 GB RAM yeterli mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar RAM slotumun 1 tanesi çalışmıyor. Ben de 32 GB RAM almak istiyorum. Şu an 8 GB takılı. Tekli 32 GB RAM performansı etkiler mi? 8x2 (16 GB) kadar performans verebilir mi?

Oynayacağınız oyunlara veya ilgileneceğiniz hususlara göre değişiklik gösterir hocam. Ancak oyun performansı özelinde dual channel her zaman daha performanslı olacaktır.

dual kadar performanslı olmaz

Arkadaşlar RAM slotumun 1 tanesi çalışmıyor. Ben de 32 GB RAM almak istiyorum. Şu an 8 GB takılı. Tekli 32 GB RAM performansı etkiler mi? 8x2 (16 GB) kadar performans verebilir mi?

Çalışan slot işlemciye yakın slotsa daha yüksek performans verir ama Dual kadar performans vermez ama 8 GB'dan 32ye geçince farkı hissedersin çok sorun olmaz.

Oynayacağınız oyunlara veya ilgileneceğiniz hususlara göre değişiklik gösterir hocam. Ancak oyun performansı özelinde Dual channel her zaman daha performanslı olacak.

Oynayacağınız oyunlara veya ilgileneceğiniz hususlara göre değişiklik gösterir hocam. Ancak oyun performansı özelinde Dual channel her zaman daha performanslı olacaktır.

CS oynuyorum çoğunlukla RAM olmadıgı için çok FPS düşmesi yiyorum sistemim gayet iyi ama raund içinde 90a kadar düşüyor mesela RDR 2 de Ultra ayarlarda 70 FPS alıyorum sabit.

Dual performans daha iyi olacaktır. Tek slot yerine Dual tercih etmenizi tavsiye ederim bu sebepten dolayı anakart değiştirtmek ya da tamir ettirmek daha mantıklı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı