Teknik servis projem başarılı olur mu?

Byteseric

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta gördüğünüz üzere ağırlıklı olarak dizüstü/masaüstü bilgisayarlarda yazılım ve donanım alanında hakimim. Donanım açısından birçok tamiri yapabiliyorum, Custom sıvı soğutma harici her türlü montajı gerçekleştirebiliyorum aynı zamanda sorun tespiti yapabiliyorum. Mobil alanda ise, root ve birçok şeyi halledebiliyorum ve yine tamir gerçekleştirebiliyorum. Şahsen aklımda insanlara hem sıfırdan bilgisayar alırken yardımcı olabileceğim, bunun yanında montaj hizmeti, yükseltme hizmeti, tamir hizmeti gibi şeyler sunmak var. Bu iş modelini Online şekilde hayata geçirsem sizce başarılı olabilir miyim veyahut her ne kadar kendi bilgilerime güvensem bile kişisel web sitemi oluşturup her şeyi kurduktan sonra geriye müşteri bulmak kalıyor bunu nasıl yapacağımı pek bulamadım. Eleştirilerinizi, fikirlerinizi bekliyorum. Her türlü yoruma açığım. (saygı, nezaket çerçevesi içerisinde.)

Başarılı olup olamayacağını denemeden bilemezsini, başarılar derim.

Müşteri bulma konusunda küçük başlayıp işini büyütürsen sıkıntı yaşamazsın.

Aklıma PC Building Simulator serisi geldi nedense 😊. Böyle bir iş yapacaksanız bence tanınmışlık ve çevre önemli.

Evet çevre ve tanınmışlık ne kadar önemli olsa da, bir yandan sınav hazırlığında olan bir öğrenciyim. Biraz cep harçlığı için çocukluğumdan gelen hevesimi işe dönüştürmeyi planlıyorum.

Mahallelerindeki bilgisayarcı varken neden sana getirsinler ? Kargo masrafları zaten bireysel tüketici için kıyamet seviyesinde, sırf bir kasayı yollamak isteseler büyük ihtimalle kargo masrafı 500 tl civarı çıkar.

Mahallelerindeki bilgisayarcı varken neden sana getirsinler ? Kargo masrafları zaten bireysel tüketici için kıyamet seviyesinde, sırf bir kasayı yollamak isteseler büyük ihtimalle kargo masrafı 500 tl civarı çıkar.

Kargolama şeklinde düşünmemiştim aslında, biraz daha küçük ölçekli başlayacağım için evlere gelen beyaz eşya servis elemanları gibi düşündüm. Pratik bir şekilde yapabileceğime inanıyorum. Mahalle bilgisayarcılarının bilgisiz teknik servis olmalarının gazabını çeken bir kişide benim çocukluğumda, yani pek iyi hizmet sunduklarını söyleyemem. Fahiş fiyat politikaları buna dahil, el insaf en basit format bile 250-300 tl diyorlar. Resmen dolandırıcılık.

Hocam bana biraz sıkıntılı geldi. Şahsen ben sadece sitesi olan birine cihazımı kargolamazdım. İmkanınız varsa bence küçük bir dükkan açın.

Dediğim gibi kargo mantığıyla çalışmam yeni bir isim olarak, şahsen ben de kargolamam. Bunun yerine İstanbul'da yaşamamın verdiği avantaj ile evlerde rahatça servis hizmeti sunmayı planlıyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı