Teknik servis VGA’dan görüntü alamazsınız dedi

thaldpy

Femtopat
Merhabalar bir siteden sistem toplamıştım bugün elime geçti montajlı bir şekilde. Her şey çalışır vaziyette fakat bir türlü görüntü monitörüme ulaşmıyor! Uzun bir süre uğraştıktan sonra teknik servisi aradım durumu anlattım ve neredeyse hiç dinlemeden kaba bir şekilde monitör girişimi sordu VGA olduğunu söyledim o zaman görüntü alamazsın dedi. Monitörümde VGA dışında giriş olmadığını söylememe rağmen hiçbir şeyimin modelini sormadan VGA'dan görüntü alamayacağını söyleyip konuyu kapattı. Mümkün mü böyle bir şey VGA'dan neden görüntü alamıyorum ve ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

telefondaki beyefendi ekran kartimdan bağlamam gerektiğini söyledi fakat dediğim gibi elimdeki monitorde vga dışında giriş yok

Anakarta bağlıyorsunuz anldığım kadarıyla. Bu şekilde yapılan bağlantıda grafikler, işlemciniz aracılığıyla ekranınıza gelir. Monitörünüzü ekran kartınıza VGA-HDMI çevirici aracılığıyla bağlayabilirsiniz. Öteki türlü görüntü alamazsınız.

Son düzenleme:
VGA ile HDMI dönüştürücü kullanınca karıncalanma gibi bir sıkıntı olabilir.
Adı sanı bilindik bir markanın ürününü alınırsa; çok ciddi bir görüntü bozulması yaşamaz.
25 TL'lik adaptörün canı o kadar.

Son düzenleme:
Anakarta bağlamamalısınız. O zaman işlemcinin içindeki ekran kartı kullanır, işlemcinin içinde ekran kartı yoksa görüntü gelmez. Aktif dönüştürücü almalısınız.

Bu adaptörü alıp ekran kartının HDMI portuna takın, diğer ucuna eski VGA monitörünüzün kablosunu takın, ve boom, görüntü ekranda

Adaptör iyiydir.

Teknik servis doğru söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…