Teknobiyotik.com alışveriş deneyimi

Millerogness

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kamu Sektörü
Merhabalar,

Bir süredir elektronik ürün satışı yapan e-ticaret siteleri hakkında şikayet konularının forumda artması dikkatimi çekti. Bunlardan bazılarının gerçek anlamda için boş, müşteri kaynaklı olanları da vardı, firmadan veya kargo şirketleri kaynaklı olanları da. Şu dönem farklı sitelerden parçalar alacağım için, oluşan deneyimlerimi, olumlu/olumsuz durumları buradan paylaşıp genel bir ön bilgi sağlamayı düşünüyorum. Belki tüm siparişlerin sonunda genel bir karşılaştırma ve değerlendirme de yapabilirim, eğer ihtiyaç hâsıl olursa.

Şimdi gelelim ilk siparişimize; Teknobiyotik sitesi üzerinden 16.06.2020 - 15:00 saatlerinde Galax GeForce GTX1650 Super EX (1-Click) Ekran Kartı siparişini verdim.
Burada belirtmek istediğim gözden kaçabilecek bir durum var, Teknobiyotik firmasının Hepsiburada, N11 gibi sitelerde sanal mağazası var ve kendi sitelerinde fiyatlar oraya göre %5-10 daha uygun. Bir ürün alırken Hepsiburada, N11, Amazon gibi sitelerden mağaza sahiplerinin kendi siteleri var mı diye bir göz atmakta fayda var. 👍

Aynı gün içerisinde siparişten kısa bir süre sonra 16:20 gibi, siparişimin kargoya verildiğine dair mail geldi.

1111.jpg

Burada ilgi çekici bir husus var, siparişlerde her üründe kargo ücretsiz değil. Benim aldığım ekran kartında kargo ücreti müşteriye aitti ve 2 seçenek hakkı sunuyordu firma; 1- yurtiçi kargo (14, 37) 2- Aras Kargo (17, 84)
Ben İstanbul'da olduğum ve genel olarak daha düzgün çalıştıkları için yurtiçi kargo seçeneğiyle verdim siparişi. Fakat kargo bana sorulmadan Aras Kargo'ya teslim edilmiş firma tarafından. Yurtiçi Kargo'nun yoğun olmasından kaynaklı iyi niyetle böyle bir şey yapmış olabilirler fakat yine de müşteriye bu konu hakkında bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bazı bölgelerde o kargo şirketinin bayiisi olmayıp, teslimat gecikebiliyor. Bu da müşteriye sunulan seçeneğin anlamsız hale gelmesini sağlıyor.

17.06.2020 - 10:40 tarihinde Aras Kargo'dan bilgi mesajı olarak kargomun teslimat adresine yakın bir şubesine ulaştığına, gün içerisinde teslim edileceği bilgisini aldım.
Sürenin kısa olmasında ki büyük etken öğrendiğim kadarıyla depolarının Tuzla'da olup, benim ise küçükçekmece'de olmam. Lakin verilen siparişin 1:30 saatlik süre içerisinde kargoya verilmesi hakkının da teslim edilmesi gerektiği görüşündeyim.

Eğer ki söylenilen gibi gün içerisinde sipariş zarar görmemiş şekilde teslim edilirse, firmada, kargo şirketinin ilgili şubeleri de benden geçer not almış olacaklar.

Puanlama olarak;
Teknobiyotik 7/10.
Aras Kargo 8/10.
Diyebilirim.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 3 pinli fan girişini Molex'e çeviren Akasa'nın bir ürününü almıştım. 4 giriş var, 2 giriş sarı renkli, 2 giriş kırmızı renkli. Açıklamada sarı renk yavaş demelerine rağmen, sarı renk kablo fanları hızlı çalıştırıyordu. Ayrıca site üzerindeki canlı destek kısmından dönüş yapmıyorlar. Benim bir daha büyük bir kampanya olmazsa tercih etmeyeceğim firmalardan.

Ben de 3 pinli fan girişini Molex'e çeviren Akasa'nın bir ürününü almıştım. 4 giriş var, 2 giriş sarı renkli, 2 giriş kırmızı renkli. Açıklamada sarı renk yavaş demelerine rağmen, sarı renk kablo fanları hızlı çalıştırıyordu. Ayrıca site üzerindeki canlı destek kısmından dönüş yapmıyorlar. Benim bir daha büyük bir kampanya olmazsa tercih etmeyeceğim firmalardan.
Hocam naptınız burda Teknobiyotik fanları var birazdan gelirler. Müşteri desteği olarak en laubali firma diyebilirim.Ergence konuşmalar siz biz yok sen ben tarzı laubalilikleri mevcut bir firma.

Hocam ne yaptınız? Burada Teknobiyotik fanları var birazdan gelirler. Müşteri desteği olarak en kötü firma diyebilirim. Ergen bir tavırda konuşmalar, siz biz yok sen ben tarzı laubalilikleri mevcut bir firma.
Gelirlerse gelsinler :). Gerçekleri söylüyorum. Evet, sosyal medya ekibindekiler çok agresif. Bunu defalarca gördüm. Ben şahsen tercih etmeyeceğim. Edene saygım sonsuz tabii :).

Ben oradan psu bulunduran kasa sipariş ettim. Müşteri hizmetlerine ulaşmak epey zordu canlı desteğe vs de kimse dönmedi. Sipariş henüz kargoya verilmemiş gözüküyordu şikayetvara yazdım. Ertesi gün dönüş yapıcaz dediler yapan olmadı ama enteresan bir şekilde daha sipariş hazırlanıyor gözükürken kargo elime sorunsuz ve tertemiz ulaştı. Garip bir firma ama güvenilir

Geçenlerde Teknobiyotik'ten bir fan sipariş etmiştim, satış sayfasında belirtilen kargo süresinde ürün gönderilmedi ve firmaya ulaşamadığım(destek sistemi, telefon, mail) için forumda konu açınca ufak çaplı bir linç yedim ya kardeşim nasıl olur biraz sabırlı olun adamlar yoğun beğenmiyorsanız gidin direk mağazadan alın şöyle böyle şeklinde.

Olayın devamında siparişimin üzerinden ortalama 1 hafta geçmişken firmaya artık saatlerce telefonda bekleyerek nihayet telefon ile ulaşmayı başardım. Sipariş verdiğim fanın stoğu meğersem depo içerisinde taşınırken tüm stok hasar görmüş bu yüzden gönderememişler.

Ama ben buna pek inanmıyorum, ben sipariş verirken stokta kalan son 2 ürün yazıyordu. Muhtemelen aynı ürünler stok sayısından fazla kişiye aynı anda satıldı ve böyle bir problem oluştu.

Neyse ben artık 1 haftalık uğraştan sonra telefon ile ulaşınca 5₺ daha pahalı bir fanı farkı istemeden ertesi gün kargoya verdiler. Bu süreçte onların bana ulaşıp bu sorunu aktarmasını beklerdim.

İletişim ve satış sonrası destek konusunda vasat bir firma, benim yaşadığım gibi garip bir duruma düşmez ve sipariş verdiğiniz ürün stokta sorunsuz varsa muhtemelen siparişinizde sorun yaşamazsınız fakat her hangi bir sorun çıktığında muhattap bulmak zor oluyor. Daha önceden bir kasa almıştım stoktan 3 güne teslim edilmişti, bu sefer böyle bir sorun yaşadım. Muhtemelen gelecek sefere 5-10-20₺ artık neyse farkını öder Amazon'dan falan alırım ürünü kafam rahat olur.

Ürün Aras Kargo Cennet şubesi tarafından 14:35'de tarafıma sorunsuz şekilde teslim edilmiştir.
Hızlı ve temiz bir alışveriş oldu benim için.

Arkadaşların dediğinin aksine ben aynı model ekran kartının iki farklı fiyatla satışa sunulmuş olmasının nedenini sormak için aradığımda rahatlıkla ulaştım. Ama teknik bilgi almak, kargo hakkında bilgi almak gibi farklı farklı seçenekler sunuyor telesekreter, bundan kaynaklı olabilir.

Umarım servislik bir sorunum olmaz fakat olursa da onu da buradan yazıp, durum hakkında paylaşımda bulunurum.

Şimdilik okuduğunuz için teşekkürler.
İyi sosyaller. 👏

Hocam bir aralar sitede trojan var diyorlardı. Sorun çözüldü mü?

Bu durum hakkında herhangi bir bilgim yok şahsen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı