Teknobiyotik X1 NVIDIA Edition arıza çıkartıyor

Bütün testleri yapmıstım sorun cıkmamıştı. Teşekkür ederim ilgin için tekrardan bu arada :)
Evet bu arada mesaj geldi teknik ekipten. GPU ve PSU değiştirilmiş. Gelişmeleri ilerde buraya aktaracağım. 1 ay denedikten sonra muhtemelen yazarım tekrardan. Umarım sıfırıyla değiştirmişlerdir.

Son düzenleme:
Bütün testleri yapmıstım sorun cıkmamıştı. Teşekkür ederim ilgin için tekrardan bu arada :)
Evet bu arada mesaj geldi teknik ekipten. GPU ve PSU değiştirilmiş. Gelişmeleri ilerde buraya aktaracağım. 1 ay denedikten sonra muhtemelen yazarım tekrardan. Umarım sıfırıyla değiştirmişlerdir.
İnşallah çözülmüştür.Aslında kime sorsam çözüyorlar diyor. Benim kasa da 28'inde onların eline geçti.Bakalım ne zaman çözecekler.3 gündür cevap veren yok. Mail atsam mı acaba? Ordan daha mı ilgililerdir?

Reis şi.

Öncelikle herkese merhabalar. Sistemim;

Teknobiyotik X1 NVIDIA Edition:
AMD Ryzen 7 2700X 3.9GHz, (test edildi)
ASRock B450M-HDV r4.0 (problem olabilir)
Galax RTX2060 Super 8 GB, (problem olabilir)
Kingston 16 GB RAM, (test edildi)
480GB SSD, (test edildi)
Aerocool 600W +80 oyuncu bilgisayarı ( problem olabilir)
Acer 24" KG241PBMIDpx 1920X1080 1ms / 144Hz DVI (test edildi)
19 Kasım 2019'da Teknobiyotik(akortek) mağazından satın aldığım sistem, ikinci kez arıza çıkardı. Dün sabah şansa araba ayarlayıp tekrardan gönderdim. Bu sefer çok daha dikkatli olarak ilgilenmelerini söyledim. Ahmet diye bir elemanla mailleşiyoruz. İşin komik tarafı ilk gönderdiğimde sorunun GPU ya da PSU olabileceğini söylediğim halde yaptıkları tek şey,
-Windows format.
-Yarım yamalak bir güncelleme.
-Yanlış sürücü kurma (all in VGA) Ryzen 7 2700X'e kurulmasının ne mantıgı var.
-GPU BIOS güncellemesi.
Hayır madem güncelleme yapacaksın bari AMD chipset driverlarını kurda yiyelim değil mi? :) bonus olarak gelen cevap ise " donanımsal bir sorun görülmemiştir"
28 Nisan 2020 (yani dün sabah, bir araç ile gönderdim kasayı..) umutlu muyum? Tabiki değilim. Kafayı yiyeceğim. Ben hayatımda bu kadar bilgisiz bir teknik servis görmedim. Gerçekten kusura bakmayın ama insanları aptal yerine koymak nedir?
İade talebiyle gönderdim ama birebir değişim gibi secenek sundular. Son bir kez daha şans verdim. Bakalım gerçekten birebir değişim mi olacak. Bir daha sorun yaşarsam muhtemelen maddi ve manevi tazminat davası açacağım. 6. aydır sistemi doğru düzgün kullanamadım biliyor musunuz?
Geçen hafta ise sorun tekrar oluştuğunda yazmıştım bu ahmet denen elemana. Gelen cevaba bakın;
" PC sorunu Windows ve oyun ayarları ile ilgili olabilir donanımsal gibi gözükmüyor yazılımsal gibi gözüküyor bence yazılım taraflarını kontrol edin. Gün içerisinde yapıp teslim etmemiz yoğunluktan dolayı bu aralar mümkün gözükmüyor. Donanımsal sorun var ise eğer salı getirirsiniz ama biraz bekler sisteminiz, sadece ekran kartını da gönderebilirsiniz."
25 yıldır bilgisayar kullanıyorum ve buradan alışveriş yaptığım için kendime çok kızıyorum. Ne yazık ki kendim kaşındım ve bunlarla uğraşmak zorunda kalacağım. Siz siz olun üç beş fazla verip daha güvenilir yerlerden alışveriş yapın.
Aşağı yaşadığım sorunu yakalayıp çekebildim destek olursanız sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sevgilerle.

Reis şimdi şöyle biraz belki alakasızdır ama herkese söylüyorum bilgisayar toplarken/alırken sadece sistem montaj isteyin ben İtopya'dan bir sistemaldım Driver kurulum hizmetide almıştım sonra GPU kullanımım çok azdı mesela Rainbow Six Siege sende onu oynuyorsun. İşte devam edelim ben sonra PC'ye format attım format atmadan önce FPS 90 100 değişiyordu ama 130 bile olmuyordu sonra bilgisayara format attım ve sorunum düzeldi yani İtopya Teknobiyotik vs. bence yanlış Driver'ları yüklüyorlar.

İnşallah. Pazartesi aldırtacağım eğer kargoya vermezlerse. Yoğunluk deyip çok geç cevap veriyorlar. Ben biraz takıntılıyım PC konusunda. 13:00'da çevrimiçi olduklarına 2-3 kere şahit oldum. Kafalarına göre cevap veriyorlar. Yoğunuz demek bir cevap değildir aslında. Bu müşteriyi bağlayan bir durum değil. Ama burası Türkiye. Umarım bir daha sorun yaşamam. Yoksa maddi manevi her türlü uğraşacağız mecburen. Zaten zar zor aldık sistemi. Resmen paranoyak oldum, şimdi kasa geldiğinde yine huzurlu olamayacağım. Acaba yine aynısı olacak mı? Ne zaman olacak? Gibi saçma sapan kuruntular.
Optimizasyon olsun Driver vb şeylerde aşırı tecrübeliyimdir. Yarım gün bu Windows optimizasyonlarıyla uğraşmakla geçer. Benchmark'larda görülen FPS değerlerinden daha yüksek aldırtıyorum oyunları. Ama bir Recep Baltaş gibi güzel kasa kuramıyorum. :D bu yüzden bulaşmak istemedim. Aslında en güzeli montajsız almak. Bu konuda pek iyi olmadığım için hayatımda ilk defa hazır sistem aldım ve çok pişman oldum. PC geldiğinde göreceğiz işte. Bir daha tövbe. Yahu ilk teknik servise gidip geldiğinde, 2700X işlemcili kasaya;

"AMD all in 1 with VGA Driver VER:19.10.16_19H1_WHQL "

Falan kurmuşlardı. Resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü zaten görünce. Radeon kurmak nedir yani? Biliyorlarmış gibi konuşmalar falan.

Son düzenleme:
İyi olmuş o zaman geri gelince yazarsanız güzel olur.

İnşallah. Pazartesi aldırtacağım eğer kargoya vermezlerse. Yoğunluk deyip çok geç cevap veriyorlar. Ben biraz takıntılıyım PC konusunda. 13:00'da çevrimiçi olduklarına 2-3 kere şahit oldum. Kafalarına göre cevap veriyorlar. Yoğunuz demek bir cevap değildir aslında. Bu müşteriyi bağlayan bir durum değil. Ama burası Türkiye. Umarım bir daha sorun yaşamam. Yoksa maddi manevi her türlü uğraşacağız mecburen. Zaten zar zor aldık sistemi. Resmen paranoyak oldum, şimdi kasa geldiğinde yine huzurlu olamayacağım. Acaba yine aynısı olacak mı? Ne zaman olacak? Gibi saçma sapan kuruntular.
Optimizasyon olsun Driver vb şeylerde aşırı tecrübeliyimdir. Yarım gün bu Windows optimizasyonlarıyla uğraşmakla geçer. Benchmark'larda görülen FPS değerlerinden daha yüksek aldırtıyorum oyunları. Ama bir Recep Baltaş gibi güzel kasa kuramıyorum. :D bu yüzden bulaşmak istemedim. Aslında en güzeli montajsız almak. Bu konuda pek iyi olmadığım için hayatımda ilk defa hazır sistem aldım ve çok pişman oldum. PC geldiğinde göreceğiz işte. Bir daha tövbe. Yahu ilk teknik servise gidip geldiğinde, 2700X işlemcili kasaya;

"AMD all in 1 with VGA Driver VER:19.10.16_19H1_WHQL "

Falan kurmuşlardı. Resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü zaten görünce. Radeon kurmak nedir yani? Biliyorlarmış gibi konuşmalar falan.
Bana da onun nvdia versiyonunu kurmuşlardı. Acaba ondan mı sürekli sorun çıkardı.Cidden enteresan.Şimdi 2 hafta bekletirler bunun için.

Donanımsal bir sorun görülemedi demeleri sanırım yükte hiç denemediler ve dediğiniz gibi büyük ihtimalle psu ve gpu arasındaki bir sorundan ötürü (pin girişi olma ihtimali üzerinde duruyorum) ikisini de değiştirdiler.

Bu tip yerlerin kurduğu hazır sistemlerde niye sorun oranı yüksek anlamıyorum. Tedarik esnasında kutusu parçalanmış, ezilmiş, yerlerde yuvarlanmış ürünleri "böyle satamayız sisteme takalım gitsin" diye mi koyuyorlar anlamadım ki.

Test cihazlarının olmadığını düşünüyorum. Tahmin olarak 3-4 eleman uzun bir masaya kasaları koyup açıp bakıyorlar. Çalıştırıp format atıp, yalandan iki Driver yukleyip postalıyorlar. Amacım firmayı kötülemek değil ama telefonda görüştüğüm adam resmen " DDU " programını bile bilmiyor. Neyin ne olduğundan habersizler. Ekran kartı takılı kasa gönderiyorlar. Ötesi var mı?
Bir bakıyorsun YouTube'a, çektikleri videoda ASUS'u gömmeye kalkıyorlar🤦‍♀️ teknobiyotiğin sahibine ulaşmayı ve bu durumları anlatmayı o kadar çok isterdim ki. Ama belli ki kendisi bu durumlardan haberdardır ve memnundur. Yoksa hiçbir şirket bunu kabul etmez. İyi bir tecrübe oldu. Umarım herkes dikkat eder ve bir anlık heyecanla sistem ucuz diye satın almaz. 👍

Son düzenleme:
Haklısınız. Ben de kötülemek istemiyorum, yalnızca hissettiğim tek şey İtopya, Teknobiyotik gibi yerlerin Vatan Bilgisayar'ın "gamer" tshirtü giymiş versiyonu oldukları. Bir sorun çıktığında hep aynı şeyler yaşanıyor ve onlar size çözüm sağlamak yerine, zorla siz çözüm almaya çalışıyorsunuz. Ben her zaman parça parça satın alıp (Genellikle Amazon bazen de n11, itopya hepsiburada vb. indirime göre) evde yavaş ve özenle birleştirdim parçalarımı hiç sorun yaşamadım. Size de tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı