Teknobiyotik’ten Alışveriş

Bayağı süredir beklediğim Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold güç kaynağı stoklara tekrar girmiş. Teknobiyotik’te 916 TL, Sinerji’de ise 899 TL idi. Teknobiyotik hakkındaki olumsuz yorumlara denk geliyordum, Sinerji ise benim de kefil olabileceğim güvenilir bir firma eskiden beri. Fakat Sinerji’de aradığım ürün daha uygun fiyatlı olmasına rağmen kafamda soru işaretleri bulunan Teknobiyotik’ten aldım, çünkü Seasonic’in Türkiye distribütörü Teknobiyotik, bir sıkıntı yaşasam aracı olmadan direkt muhattap olacağım mağaza onlar. Sizce doğru mu yapmışım, Teknobiyotik’ten distribütörü olduğu markanın bir ürününü alıp sorun yaşayan var mı aranızda? Teşekkürler.

Ben de tereddütte kaldım ama şöyle bir durum var bu ürüne Seasonic’in verdiği garanti 10 yıl. Teknobiyotik’te de Sinerji’de de 2 yıl yazıyor gerçi. Fakat herhangi bir garantilik durum olsa Sinerji bu ürünün satıcısı, Teknobiyotik ise ithalatçısı ve satıcısı olduğu için 10 senelik garantiden faydalanılabilir diye düşündüm. Geeçi öyle bir durumda ikisiyle de muhatap olmayıp direkt Seasonic’le iletişime geçmek lazım belki.

Boşuna fazla para vermişsiniz. Bu firmalar ürünlere 2 sene garanti veriyorlar ama ürünü üreten firma 3,5,10 yıl garanti veriyorsa aldığınız yer muhtemelen garanti kapsamında almaz direk firmanın kendisi ile iletişime geçmeniz gerekir. Bu durumda da ucuz olan yerden almakla pahalı olan yerden almanın tek farkı cebinizden fazla para çıkması olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı