TEKNOFEST için yazılım programı tavsiyesi

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, ben TEKNOFEST için insansız kara aracı yapmak istiyorum ve kendimi yazılım ile tasarım alanında geliştirmek istiyorum. Yani bu projeyi yaparken yazılım bölümünde ve tasarım bölümünde çalışmak istiyorum. Sizce hangi uygulamaları kullanmam daha mantıklı?(2.sınıf makine mühendisliği okuyorum. Makine, elektrik ve endüstriden oluşan küçük bir ekibimiz var. 1.sınıfta AutoCAD ve C++ gördüm. Bu iki programı da kullanabilirim Python veya SolidWorks gibi programları da öğrenebilirim.)? Programlar hakkında ve TEKNOFEST için küçük küçük tavsiyeler verebilirseniz çok memnun olurum. İyi günler dilerim.

Merhaba, ben TEKNOFEST için insansız kara aracı yapmak istiyorum ve kendimi yazılım ile tasarım alanında geliştirmek istiyorum. Yani bu projeyi yaparken yazılım bölümünde ve tasarım bölümünde çalışmak istiyorum. Sizce hangi uygulamaları kullanmam daha mantıklı?(2.sınıf makine mühendisliği okuyorum. Makine, elektrik ve endüstriden oluşan küçük bir ekibimiz var. 1.sınıfta AutoCAD ve C++ gördüm. Bu iki programı da kullanabilirim Python veya SolidWorks gibi programları da öğrenebilirim.)? Programlar hakkında ve TEKNOFEST için küçük küçük tavsiyeler verebilirseniz çok memnun olurum. İyi günler dilerim.
Allah zihin açıklığı versin kardeşim bende çok isterdim katılıp kod öğrenmeyi

Herkeste bir TEKNOFEST heyecanı. Bekle beni TEKNOFEST!

Projeye göre değişir elbet, ama Ardunio en iyi seçenektir.

Daha önce kullanmadıysanız merak etmeyin, basit C++ altyapısını kullanıyor Ardunio.

Tasarımı SolidWorks ile halledip kodlama kısmını da Arduino'dan yapabilirsin bu en basit ve optimal çözüm ama bazı akademisyenler Arduino'yu yarışmalarda ve akademik çalışmalarda çok kullanılmasını kabul etmeyebiliyor mesela benim bitirme projemi Arduino ile yapmama izin vermemişlerdi. Rasberry pi pico kullanabilirsin python üzerinden kodlanabiliyor buna benzer bir çok geliştirme kartı var öncelikle kodlayacağın dili belirleyip tasarlayacağın elektronik kartın boyutuna uygun olarak webten arama yapman en faydalısı olur.

Tasarımı SolidWorks ile halledip kodlama kısmını da Arduino'dan yapabilirsin bu en basit ve optimal çözüm ama bazı akademisyenler Arduino'yu yarışmalarda ve akademik çalışmalarda çok kullanılmasını kabul etmeyebiliyor mesela benim bitirme projemi Arduino ile yapmama izin vermemişlerdi. Raspberry Pi Pico kullanabilirsin Python üzerinden kodlanabiliyor buna benzer birçok geliştirme kartı var öncelikle kodlayacağın dili belirleyip tasarlayacağın elektronik kartın boyutuna uygun olarak webten arama yapman en faydalısı olur.

Herkeste bir TEKNOFEST heyecanı. Bekle beni TEKNOFEST!

Projeye göre değişir elbet, ama Arduino en iyi seçenektir.

Daha önce kullanmadıysanız merak etmeyin, basit C++ altyapısını kullanıyor Arduino.

Hocam ben Arduino hakkında pek bir şey bilmiyorum. Ekip içinde böyle çok küçük bir konuşma oldu ama bilmediğim için ben bir görüş sunmadım Bu işi elektrikçilerin yapması gerektiğini düşünüyorum(ne kadar doğru bilmiyorum). Bugün bu mesajı yazmadan önce biraz yapay zekalar ile konuştum Arduino için C++ öneriliyor ama genel olarak bakarsak Python daha iyi olur diye düşünüyorum.(görüntü işleme ve sensör verisini ön planda tutarak Python düşünmüştüm). Arkadaşlarımın bilgisini de düşünürsek Arduino kullanılacak bu durumda benim ne öğrenmem gerekiyor? Biraz daha

Hocam ben Arduino hakkında pek bir şey bilmiyorum. Ekip içinde böyle çok küçük bir konuşma oldu ama bilmediğim için ben bir görüş sunmadım Bu işi elektrikçilerin yapması gerektiğini düşünüyorum(ne kadar doğru bilmiyorum). Bugün bu mesajı yazmadan önce biraz yapay zekalar ile konuştum Arduino için C++ öneriliyor ama genel olarak bakarsak Python daha iyi olur diye düşünüyorum.(görüntü işleme ve sensör verisini ön planda tutarak Python düşünmüştüm). Arkadaşlarımın bilgisini de düşünürsek Arduino kullanılacak bu durumda benim ne öğrenmem gerekiyor? Biraz daha

E C++ bilmiyor musunuz?

Görüntü işleme işlemlerini Arduino ile yapamazsınız. Öyle bir işlem gücü yok, alet MCU tabanlı. SolidWorks öğrenip mekanik tasarım kısmını yapabilirsin. Zaten başka bir şeye zamanın kalmaz. Elektrik - Elektronik bölümünde yazılıma meraklı arkadaşlar varsa gömülü yazılım kısmını o arkadaşlar devralmalı. Hiçbiriniz bir şey bilmiyorsanız zaten öğrenmek için çok zaman harcayacaksınız. O sebeple bir kişinin 2 iş yapmaya zamanı olmaz. Donanımlı bir EE öğrencisi varsa belki o arkadaş hem devre tasarımı hem de gömülü yazılım kısmını yapabilir. Senin zamanın kalacağını zannetmiyorum ama tabii ne kadar zamanınız var o da önemli. Şayet bundan 2 - 3 yıl sonra yapacaksanız kendini geliştirmek için zamanın olur ama bu senekine katılacaksanız işin biraz zor. Senin araç analizlerini de yapman gerek çünkü. Yani senin işin de az değil, hem tasarım hem analiz öğrenmen gerek. Tabii işi ne kadar profesyonel yapacağınız da önemli, analiz olmadan da kaba bir hesapla bu iş yine yapılabilir.

pointers bölümüne kadar biliyorum.Ben sadece bu işin kodlamasını yaparım fiziksel kısmını elektrikçilere bırakırım diye düşününüyorum(sadece arduino için geçerli bu durum).
Genelde hocam makineciler fiziksel aracın gövdesiyle ilgilenirken elektrikçiler elektronik kart tasarımına bakıyor işte program olarak örneğin Proteus 8 Ares yaygın oradan 3D'da kart baskı alınabiliyor işte bakır yol kalınlığı ve gerekli kompanentler dirençler kondansatörleri gibi gibi anladığım kadarıyla siz projede yazılımcı olacaksınız en çok bildiğin dilden yola çıkarak C++ bilgin varsa buna uygun başka geliştirme kartlarına bakıp boyut ve özellik ihtiyacına göre tabiki en önemlisi kodlayacağın platformu belirlemek olur başta buna göre bir yol haritası izlemen lazım projenin başında özellikleri belirleyip yola çıkın en basitinden aracın kontrolü wifi mı yoksa bluetooth ile mi olacak ona göre kütüphaneler değişiyor en başta bazı özellikleri ekipçe konuşarak oturtun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı