Geçen yaz Asus anakartımdan işlemciyi çıkarırken soket pinlerini yamultmuştum. 4-5 tane pin yamulmuştu. Ben de mahallede herkesçe sayılan bir bilgisayarcı abiye gittim ve durumu gösterdim. Pin düzeltme işlemi ince bir işlem olduğu için büyüteç lazım olduğu ancak şu anda büyüteci olmadığı, 2-3 saat sonra arkadaşının geri getireceğini söyledi. Anakartı saat 12.00 gibi bıraktım ve okuluma döndüm. Saat 15.00 olduğunda hala haber alamadığım için telefon ettim, saat 17.00 gibi gelebileceğimi söyledi. Saat 17.00 sularında dükkana geri gittim ve bilgisayarcı bana "Anakartın köşedeki televizyoncuda, büyüteç onda olduğu için ona yolladım, istersen oraya git bak ne yapmış." dedi. Gittiğimde televizyoncu amca durumu daha da berbat hale getirmişti. 4-5 tane yamuk pin sayısı 15-20'ye ulaşmıştı. Televizyoncu amca soket pinlerinin yönlerinin hepsinin aynı yöne bakması gerektiğini düşünmüş ve normalde ters yöne bakması gereken pinleri de diğer taraftaki pinlerle aynı yöne yamultmaya çalışmış. Televizyoncuya fabrikasyonda pinlerin bir tarafı başka bir yere, bir tarafı başka bir yere bakar diye anlatmaya çalıştım. Yaşı biraz erdiği için anlamayı reddetti. Ben de büyüğüm olduğu için üzerine gitmek istemedim. Kartı alıp bilgisayarcıya gösterdim ve o da şaşırdı. Nasıl böyle bir şey yapar, dedi. Ona da bir laf söylemekten kaçındım. Şimdi bir anakartın televizyoncuda ne işi var gibisinden sormak istemedim doğrusu.
Anlayacağınız, soket yuvası savaş alanına dönmüş bir durumdaydı. Tamir artık mümkün değildi. Hiçbir ücret vermeden dükkandan çıktım ve anakartı çöpe attım. Birkaç hafta sonra buradaki, Sosyal'deki, bir ağabeyden ikinci el bir anakart satın aldım ve şu an onu kullanıyorum.
Kardeşim geçmiş olsun öncelikle adına üzüldüm senin yerinde olsaydım kavga çıkarırdım herhalde , güçlü bir sabrın varGeçen yaz Asus anakartımdan işlemciyi çıkarırken soket pinlerini yamultmuştum. 4-5 tane pin yamulmuştu. Ben de mahallede herkesçe sayılan bir bilgisayarcı abiye gittim ve durumu gösterdim. Pin düzeltme işlemi ince bir işlem olduğu için büyüteç lazım olduğu ancak şu anda büyüteci olmadığı, 2-3 saat sonra arkadaşının geri getireceğini söyledi. Anakartı saat 12.00 gibi bıraktım ve okuluma döndüm. Saat 15.00 olduğunda hala haber alamadığım için telefon ettim, saat 17.00 gibi gelebileceğimi söyledi. Saat 17.00 sularında dükkana geri gittim ve bilgisayarcı bana "Anakartın köşedeki televizyoncuda, büyüteç onda olduğu için ona yolladım, istersen oraya git bak ne yapmış." dedi. Gittiğimde televizyoncu amca durumu daha da berbat hale getirmişti. 4-5 tane yamuk pin sayısı 15-20'ye ulaşmıştı. Televizyoncu amca soket pinlerinin yönlerinin hepsinin aynı yöne bakması gerektiğini düşünmüş ve normalde ters yöne bakması gereken pinleri de diğer taraftaki pinlerle aynı yöne yamultmaya çalışmış. Televizyoncuya fabrikasyonda pinlerin bir tarafı başka bir yere, bir tarafı başka bir yere bakar diye anlatmaya çalıştım. Yaşı biraz erdiği için anlamayı reddetti. Ben de büyüğüm olduğu için üzerine gitmek istemedim. Kartı alıp bilgisayarcıya gösterdim ve o da şaşırdı. Nasıl böyle bir şey yapar, dedi. Ona da bir laf söylemekten kaçındım. Şimdi bir anakartın televizyoncuda ne işi var gibisinden sormak istemedim doğrusu.
Anlayacağınız, soket yuvası savaş alanına dönmüş bir durumdaydı. Tamir artık mümkün değildi. Hiçbir ücret vermeden dükkandan çıktım ve anakartı çöpe attım. Birkaç hafta sonra buradaki, Sosyal'deki, bir ağabeyden ikinci el bir anakart satın aldım ve şu an onu kullanıyorum.
Geçmiş olsun.
Okurken sinirlendim, normalde sana aynı anakartı vermek zorunda.
Benim de laptopun termal macun değişimi ve 4 GB DDR3L 677 MHz RAM taktığı için 240 TL almıştı.
Format atmayı bilmediğim zamanlar W7 orijinal laptopuma crackli W7 yüklemişti, zaten PC'de bir sorun olduğunda istisnasız hep format atardı, dükkana girdiğimde aynı anda 3 PC format atılıyor olurdu.
Kesinlikle vermeyin parayı. En azından yapmadan önce söyler insan yaptıktan sonra ücret arttı ne demek ya?Vestel Venus v3 5020 kullanıcısıyım, bataryada sorun olduğunu düşündüm çünkü 5 dakikada yaklaşık %3 bir şarj düşüşü vardı ve sinirim bozuluyordu. Arkadasimin birine mesaj attım tanıdığı telefoncunun birine gittik 50 TL istedi, iftardan sonra da gel dedi. Tamam dedim, akşam arkadaşla beraber gittik. Batarya değişimi yapmış bataryayi da 3 gün önce aynı model telefon anakarti yanmış kısa devre yapmış oradan almış. Ona da tamam dedim abi sonra kardeş 50 TL alacaktık ya o 70 TL oldu dedi. Abi 50 TL diye anlaşmıştık yanımda 50 TL getirdim dedim. Sonra o da 20 TL'yi de bir ara geçerken bırak dedi. Ben de tamam abi dedim ve çıktım.
Parayı bırakmayacağım anlaşma neyse o kalsin
Bu arada şarj sorunum ne alemde mi? Artık 5 dsk da %2 düşüyor
Adam birde anlatırken aynı şöyle dedi '' İ5 işlemci 8GB Ram''adam anlatırken ben sordum. Abi dedim İ5 kaçıncı nesil dedim. Adam güldü ve 1. Nesil dedi ve 8.Nesil ile hiçbir farkı yok ikisi de 4 çekirdekli dedi. Ben anladım zaten işi ve adam o bilgisayara 3100 TL dedi. Neyse biz geldik eve. Babam birkaç gün sonra bilgisayarcıyı aradı. Adam bilgisayarı yapmıştı. DLL hatalarının harddisk değerlerinde kaynaklandığını söyledi ve bu ömrünü yitirmiş yakında gider bunuda değiştirin dedi.