Teknoloji daha da ilerlemeli mi?

Gelişimden ve açgözlülükten dolayı dünyayı mahvettik. Bence böyle giderse iklim değişikliği, salgınlar, afetler, savaşlar vs. dünyanın bir 500 yılı daha yok.
 
Şu anki teknoloji bile çok geri denilebilir aslında. Robotlar vs olarak bakarsanız her şeyde çok etik problem var. Yapay zeka ve otonom teknolojiler gelişmeli. Ancak bu da gelir adaletsizliğini en üst seviyeye çıkarır. Etik yönü nasıl çözülür bilmem ama bunların olması daha da yararımıza olacaktır. Şu anda bile genetik ile oynayabiliyoruz. İleride vücut modifikasyonları insan ırkını daha da geliştirebilir. Ancak ve ancak çok büyük problemler de var. Sadece zenginlerin ulaşabilmesi sorun olacaktır. Yapay seçilim gibi olabilir. En iyisi bekleyip görmek lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Mucosoft evet gunumuz teknolojileri daha performansli olacak katiliyorum. Ancak bunlar teknolojiyi daha ileri tasiyamamaz. Ornek vermek gerekirse bir fotograf makinesi ile cekecegimiz fotografin nasıl cikacagi belli degil midir? Daha ileri gidebilir miyiz? Internet hizli olsa neler degisir? Oyun grafikleri belli bir miktar artiyor dogrudur. Bunlar tamamen teknolojinin guncelleme calismasindan baska bir şey degildir.
Bu doğru, bunlar teknolojiyi geliştirme çalışmaları. Fotoğraf makineleri daha kaliteli çekebilir, oyunlar daha kaliteli hale gelebilir ve bunun gibi şeyler. Burada atladığın bir nokta var. Günümüzde kuantum teknolojilerine ağırlık veriliyor. Nanoteknoloji ve kuantum teknolojisi ile birlikte gelecekte bu teknolojiler ve bununla birlikte yeni teknolojiler ortaya çıkabilir.
 
Ben gelişimden yanayım. Eğer gelişim olmasaydı şu an bu teknolojiye erişemezdik. Her şeyin kaynağı gelişim.
 
Zamanında doktorlara bunlar bize virüs üretti bulaştırdı deyip yakmışlardı. Şimdi de yazılımcıları mı yakacaksınız? :D
 
Zamanında doktorlara bunlar bize virüs üretti bulaştırdı deyip yakmışlardı. Şimdi de yazılımcıları mı yakacaksınız? :D
Kısmen doğru, bazı yazılımcılar virüs üretip dijital ortamdaki makinelere sızmaya çalışıyor. 😂 Tabii her işin hem iyi hem de kötü yanı olabilir.
 

Geri
Yukarı