Teknoloji devleri hakkında yorumlarım

Makaleler
49
Apple, Microsoft, Alphabet, Meta vb. gibi şirketlere yaptırım yapıyorlar.

Teknoloji devi,
  • Apple: 3,2 trilyon dolar.
  • Microsoft: 2,45 trilyon dolar.
  • Google: 2,1 trilyon dolar.
Bu 3 şirket ceza üstüne ceza yiyor. Hala batmadı. Petrol zenginleri raftan kaldırıldı. Toz olup gitti. Var ama eskisi gibi değil.

Karşı çıkıyor mu bilmiyorum. Ama neden ceza etkilemiyor bunları? Ayrıca 3 trilyon doları geçen ilk şirket Apple.

En çok merak ettiğim konu ise veri merkezleri. Bizim Türkiye'de bir işlem yapılır ve geçici donmalar ve kasmalar oluyor. Ama Google olarak bakarsak; günlük kaç milyar kere arama yapılıyor mesela? Baktığım kaynaklarda 3 milyarı aşkın arama yapılıyor günlük.

Bi' ara Google 4-5 saatliğine sunucularda sıkıntı yaşandı. Herkes Google çöktü oydu buydu diyor herkes. 4-5 saatlik bir sunucu problemi dünyayı etkiledi.

Bunca ceza yiyen şirketlerin batmaması bana garip geliyor.

Sizce...🤔

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bunlar cidden dev şirketler.Onlara dokunmuyor.Sunucu konusunda Google'ın inanılmaz sayıda sunucuları var.Sayısını bilmiyorum ama büyük ihtimalle Türkiye'deki toplam sunucu sayısının 2-3 katı kadardır.
Türkiye'de sunucu problemlerinin sebebi işlerini düzgün yapmamaları.

Hocam bunlar cidden dev şirketler.Onlara dokunmuyor.Sunucu konusunda Google'ın inanılmaz sayıda sunucuları var.Sayısını bilmiyorum ama büyük ihtimalle Türkiye'deki toplam sunucu sayısının 2-3 katı kadardır.
Türkiye'de sunucu problemlerinin sebebi işlerini düzgün yapmamaları.
Kim bilir neler var neler? Onca bilgi orada duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı