Teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesinin farkı nedir?

Estağfurullah ne demek hocam, ben teşekkür ederim umarım hayalindeki kariyere en mutlu şekilde ulaşırsın, herhangi bir sorun olursa buradayım, iyi günler dilerim.

Estağfurullah ne demek hocam, ben teşekkür ederim umarım hayalindeki kariyere en mutlu şekilde ulaşırsın, herhangi bir sorun olursa buradayım, iyi günler dilerim.

Hocam selamlar. Gazi imalat maalesef tutmadi. Kırıkkale makine muhendisligi geldi. Bakalim nasıl olacak.

Hocam selamlar. Gazi imalat maalesef tutmadi. Kırıkkale makine muhendisligi geldi. Bakalim nasıl olacak.
Hocam hayırlısı buymuş diyelim, notları iyi tutup ortama baktıktan sonra beğenmezseniz yatay geçiş şansınız var, imalat mühendisliğine başka mühendisliklerden çok gelen var, içiniz rahat olsun.

Hocam hayırlısı buymuş diyelim, notları iyi tutup ortama baktıktan sonra beğenmezseniz yatay geçiş şansınız var, imalat mühendisliğine başka mühendisliklerden çok gelen var, içiniz rahat olsun.
Hocam selamlar size birkaç tane soru sormak istiyorum ben de bu sene Gazi imalat müh. yazmayı düşünüyorum Mesleğin çalışma koşulları ağır mı yeni mezun ortalama biri ne kadar maaşla işe başlıyor bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Üniversite süresince kendinizi ne kadar geliştirdiğinize, farklı tasarım, analiz ya da yazılım (PDM, PLC gibi) programlarında ustalaştığınıza, nasıl projelerin parçası olduğunuza ve ne kadar donanımlı mezun olduğunuza (stajlar, stajlarda aktif çalışma ve işi pratikte öğrenme) gibi parametrelere bağlı olarak maaşınızı 25-100 bin TL arasında siz belirlemiş oluyorsunuz aslında. Yeni mezunun bu dönemde iş bulması bile zorken meslektaşlarımın genelde 30-50 bin arası maaşlarla çalışmaya başladığını biliyorum çoğunlukla. Burada bir de şöyle bir ayrım var, 2 sene 30 bin TL gibi bir ücrete çalışıp sonrasında 80 bin TL'lere sıçrayabilecek kadar kendinizi geliştirilebileceğiniz konumlara yönelme şansınız da var, aynı işi senelerce yapıp 50 bin TL kazanacağınız işler de. Burada çoğu zaman olay alanı seçmekte bitiyor ücretleri genelde girdiğiniz sektör belirliyor olacak; otomasyon, plastik enjeksiyon kalıpçılığı, talaşlı imalat, CAM uzmanı, tasarımcı veya Ar-Ge çalışanı olmak gibi.

Çalışma koşulları da buna göre değişiklik gösteriyor, satışçı olup kesici takım pazarlar, il il, ülke ülke otel otel gezip para da kazanabilir, tasarımcı olup bir ofisten çıkmadan ve elinizi kire pasa sürmeden de para kazanabilir, imalat şefi olup CNC makineleri arasında operatörlerin işini kontrol edip yeri gelince makine başında o parçayı siz işleyerek de para kazanabilirsiniz. Her departmanın kendine has avantaj ve dezavantajları var. Olay alanı seçmekle bitiyor, ki bölüm de size bunu yapmak için en azından 2 sene veriyor, illa ki gerek hocalar gerek bölümün ortamı ve dersler vasıtasıyla 2. sınıfın sonlarına doğru kafanızda bir fikir oluşuyor. Ne istediğini bilmek lazım biraz ama o da üniversite süresince cevaplanabilecek bir soru bence.

Zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim peki bir sorum daha olacak benim yerimde olsaydınız kötü bir ünide elektrik elektronik mühendisliği mi okurdunuz yoksa Gazi imalat mı okurdunuz

Zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim peki bir sorum daha olacak benim yerimde olsaydınız kötü bir ünide elektrik elektronik mühendisliği mi okurdunuz yoksa Gazi imalat mı okurdunuz
Rica ederim, ben olsam imalat mühendisliğini seçerdim. Kişisel tercihe büyük oranda bağlı, ben makaleler okumayı ve normalde 20 saat sürecek bir CNC işlemini parametreleri değiştirerek, daha iyi takım yolu oluşturarak CAM yaparak ve tasarımda imal edilebilirlik ilkelerine dikkat ederek ufak değişiklikler yaparak 12 saate indirmeyi daha keyifli buluyorum. Kötü üniversiteden yatay dikey geçişlerle farklı konumlara gelebilmek mümkün ama yapması çok da kolay değil. Elektrik elektronik mühendisliği hakkında daha bilgili kişilerin yorumlarını duymak gerekir fakat önceki yorumlarda da dediğim gibi iş bulunabilirliği, mesleki tatmin, maaş spektrumu ve harcanan emeğin karşılığını alma konusunda imalat mühendisliğinin birçok bölüme nazaran eksik kalır yanı olmadığını hatta aksine çok daha önde olduğunu düşünüyorum. Gazi Üniversitesi de bilinmedik bir üniversite değil, ben seçimimi buradan yaptım ve memnunum şu an. Yine de daha önce dediğim gibi meslek hayatından beklentilerin belirlenmesi, hayatın geri kalanında hangi işi yaparken mutlu olunacağı göz önünde bulundurularak seçim yapılması gerekiyor, her insanın hayattan beklentisi farklı.

Başka sorunuz olursa buradayım.

Çok teşekkür ederim.

Hocam konuyu hortlatıyor gibi olacağım özür diliyorum ama elinize sağlık çok açıklayıcı anlatmışsınız. YKS zorluyor aman aman bir sıralama yapacağımı düşünmüyorum ama uçak mühendisliği kazanmak gibi bir hayalim var. Sıralaması diğer bölümlere göre gayet düşük olan Gazi imalat mühendisliği yazıp 1. sınıfta derslere asılarak uçak mühendisliğine yatay geçiş yapmak nasıldır sizce? Aklımı kurcalıyor böyle senaryolar size denk gelmişken fikir almak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…