Teknosa'dan alınan Razer Enki koltuk iade edilebilir mi?

yavuzcetinfanı

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Teknosa'dan 11250 TL'ye Razer Enki koltuk satın aldım fakat koltuğun deri ağırlıklı olması yüzünden vs. korkuyorum ama denemek de istiyorum merak ediyorum. Sorum ise koltuk iade edilebilir mi? Geldiğinde almadan geri göndersem iade olur mu bir şey söylemeden? Kısacası bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarım var mı yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

İnternetten aldıysan 14 günlük cayma hakkın her zaman var. Sana gelmeden önce kendilerine destek biriminin epostası üzerinden almaktan vazgeçtiğini ve farklı bir koltuk aldığını belirterek cayma hakkın kapsamında teslim almadan iadesinin yapılmasını istediğini yazabilirsin.

İnternetten aldım hocam. Ya açıkçası tek derdim deri kısımlarının temas edip etmediği onu da bilmiyorum. Yani alıp kullandığımda çok büyük ihtimal memnun kalacağım ama kalmazsam başıma bela olmasından korkuyorum.

Deri konfor amacıyla dış malzeme olarak kullanılıyor yani temas edecektir. Ancak gerçek deri olduğunu sanmıyorum özellikle gerçek deri olduğu belirtilmediği sürece suni yani yapay deri oluyorlar. Bu yapay deriler gerçek deri kalitesinde olmadığından koltuk gibi bir eşyada düzenli kullanımda en geç 3-4 yıl içinde soyulmaya başlıyorlar.

Razer Enki sayfasında geri dönüştürülebilir sentetik deri olduğu belirtilmiş. Yani üstte belirttiğim zamanla soyulması ile karşılaşacaksınız.

Evet hocam ve oturduğumuz bölge de sanırım sentetik deri bugün vatanda bi elledim de elime böyle garip rahatsız eden bir hissiyat verdi. Kumaş veya keten kesinlikle değil.

merhaba. ben de teknosadan aldım ve 2 gündür kullanıyorum. sırt ve kalçanızın temas ettiği kısımlarda kumaş, kenarlarda suni deri kullanılmış. kumaş malzeme biraz tuhaf şöyle ki üzerinde kaymanıza pek izin vermiyor, iyi de kötü de yorumlanabilir. kaymadığınız için oturuş pozisyonunuz da kolay kolay değişmiyor.
malzeme kalitesi çok üst düzeyde genel olarak. özelleştirilebilir kolçaklar ve yastığı çok iyi. koltuk genel anlamda sert ama zamanla yumuşayacaktır diye düşünüyorum. sert olması kullanım ömrünü de uzatır diye düşünüyorum.

geçen ay almış olduğum ikea markus var aynı zamanda. fileli ve tamamen kumaş olması çok daha rahat ve havadar hissettiriyor ancak razer daha oturaklı, oyun amaçlı kullanılacaksa kolçakları sayesinde çok daha iyi.

enkiye oturduğumda 10 dakika sonra bir sıcaklık başlıyor ancak markus da böyle bir durum yok. ikisinin de farklı avantaj ve dezavantajları var.

haftasonu daha uzun süreler deneyimleyip terletme durumuna odaklanacağım.

ayrıca eklemek isterim ki markusu 10.500 TL'ye aldım (1000 TL ikea puan verildi), enki ise 11.000 TL'ye geldi. enkinin genel fiyat ortalamasına bakınca uygun bir fiyata aldığımızı düşünüyorum. 3 ay önce hawk fab v5'e 7.500 TL verip iade etmiştim ki o koltukla bu koltukları aynı cümlede kullanmak bile istemem, kıyasa dahi girmem.

Hocam çok teşekkür ederim öncelike bende seduna thunder pro kullanıyorum ve markus gibi fileli bir koltuk. Tabii ki sedunadaki o serinliği vs. alamam ama sence markustan rahat mı mesela koltuk? Bir de sıcaklık başlamasına rağmen terletir mi? o kumaş dediğiniz gibi farklı bir yapıda ya ben dedim ki bu nasıl kumaş, kumaş değil. İşte korktum açıkçası. Bugün geliyor kurup bir bakacağım belki seduna dan çok daha rahat hissetirir.

rica ederim. eliniz yatkınsa vidalara vs. zarar vermeden çok sıkmadan hassas bir şekilde kurulum yapın. beğenmediğiniz takdirde yine toplayıp iade edersiniz. zarar vermediğiniz sürece etik olduğunu düşünüyorum.

minderi çok daha yumuşak olduğu için ve file sırtınızı daha rahat hissettirdiği için markus çok daha rahat. enki oldukça sert. ancak enkinin oturma pozisyonu ve bilgisayar masasına uygunluğu çok çok daha iyi.
markus uzun saatler asla terletme yapmıyor. enki adına konuşmam için biraz daha uzun vakitler geçirmem lazım haftasonu sonrası güncelleme yaparım.

şöyle de bir görüntü ekleyeyim. razer oldukça şık

Dosya Ekleri

• photo_2025-06-20_12-39-20.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 33
Çok teşekkür ederim hocam içinden çıkan eldivenleri bile açmayacağım ve çok dikkatli kuracağım dediğiniz gibi etik olduğu sürece iade etme imkanım vardır. Duş alıp oturacağım o derece . Bir gelsin bakalım çok teşekkür ederim deneyimlerini aktardığın için.

Hocam şimdi geldi kurduk ilk deneyim olarak güzel ama oturduğumda veya bıraktığımda kendi kendine dönüyor sizde de böyle mi acaba kurarken bir hata mı yaptım? Bir de geriye yatırırken kolu kaldırdığımda bazen TAK diye bir ses geliyor o açıyı ayarlaysmsyınca oluyor sanırım. Sizde de böyle mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20250620_205627.jpg
    147,8 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Ses normal dişlilerden geliyor. Bende de var. Dönme durumunu tam olarak anlamadım? Ancak kendi kendine durduğu yerde dönme gibi bir durum söz konusu değil.

Bu arada son 3-4 saattir bayağı vakit geçirdim üzerinde. Oturma kısmı nedense beni bayağı rahatsız ediyor. Özellikle ortadaki deri şerit sanki batıyormuş gibi bir hissiyat veriyor ve sadece o kısım terletiyor suni deri olduğu için. Oturma minderi ve sırt çok sert geliyor bana genel anlamda, bir türlü rahat edemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…