Teknosolid iade süreci nasıl olmalı?

DrugZx

Hectopat
Hepsiburada GO gamer GG173p sistemi aldım dün elime geçti 5-6 saat sonra iade talebinde bulundum satıcı bana iade edilemeyeceğini söyledi sebep olarak da yazılımlı ürünler iade olmazmış ürünlerin garanti süresi başlamış vs.
dediği gibi gerçekten iade edemeyecek miyim?
İade etme sebebim de oyunlarda olması gerekenden çok daha düşük FPS aldım örneğin Apex 60 FPS Valorant 100 FPS zor görüyor ekran kartı falan orijinal direkt üretici firmayı aradım.

"Yazılımlı ürünler" ne demekmiş? Uyduranı gördüm de bu kadarını görmedim.

İlk 14 gün içerisinde cayma hakkınızı kullanarak iade edebilirsiniz. Cayma hakkı kullanılamayan ürünler, CD DVD gibi kopyalanabilir içerikler veya bilgisayar sarf malzemesi olarak kabul edilen (kullandıkça azalan) kartuş gibi ürünlerdir.

Satıcı istediğini desin iade hakkınız mevcut, yasal hakkınızı kullanacağınızı tüketici hakem heyetine gideceğinizi belirtin. Kabul etmezse e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Eğer ürünü karşı tarafa kargolayacaksanız, Ürünün etrafının çeşitli videolarını çekip paketleyin, paketinin son hâli belli olsun. Ürünü kargoya teslim ederken de kutu içeriğine "camı sağlam" tarzında ifade ekletmeye çalışın.

Satıcıya iade istediğinizi kanıtlanabilir yazılı bir platformdan belirtin. Kabul etmezlerse elinizde kanıt bulunsun.

Hocam her şeyin haricinde, tek sorun performans ise forumda teknik destek başlığı altında yardım isteyebilirsiniz. Belki sorunu çözersiniz.

"Yazılımlı ürünler" ne demekmiş? Uyduranı gördüm de bu kadarını görmedim.

İlk 14 gün içerisinde cayma hakkınızı kullanarak iade edebilirsiniz. Cayma hakkı kullanılamayan ürünler, CD DVD gibi kopyalanabilir içerikler veya bilgisayar sarf malzemesi olarak kabul edilen (kullandıkça azalan) kartuş gibi ürünlerdir.

Satıcı istediğini desin iade hakkınız mevcut, yasal hakkınızı kullanacağınızı tüketici hakem heyetine gideceğinizi belirtin. Kabul etmezse e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Eğer ürünü karşı tarafa kargolayacaksanız, ürünün etrafının çeşitli videolarını çekip paketleyin, paketinin son hâli belli olsun. Ürünü kargoya teslim ederken de kutu içeriğine "camı sağlam" tarzında ifade ekletmeye çalışın.

Satıcıya iade istediğinizi kanıtlanabilir yazılı bir platformdan belirtin. Kabul etmezlerse elinizde kanıt bulunsun.

Hocam her şeyin haricinde, tek sorun performans ise forumda teknik destek başlığı altında yardım isteyebilirsiniz. Belki sorunu çözersiniz.

Kopyalanabilir yazlımdan kastı sanırım Windows 11 Pro yüklüydü ve masaüstüne bir yedekleme kodu bırakmışlardı.

Hayır o şekilde değil ürünlerin tek tek fiyatı değil GO gamer GG173p GTX4070 Super işlemci Windows 11vs şeklinde yazıyor.

Böyle yazıyorsa bence donanım sayılır. Lisans olduğunu, dijital ürün olduğunu belli eden bir durum yok.

Zaten belirtilen lisans, satın aldığınız donanım için kullanıldı anakart ile eşleşti, lisans a göre nasıl iadeyi reddecekler ki?

Böyle yazıyorsa bence donanım sayılır. Lisans olduğunu, dijital ürün olduğunu belli eden bir durum yok.

Zaten belirtilen lisans, satın aldığınız donanım için kullanıldı anakart ile eşleşti, lisans a göre nasıl iadeyi reddecekler ki?

Umarım dediğin gibi olur sıkıntısız bir şekilde iade süreci olur satıcı firmanın kesin ve net bir şekilde iade olmaz demesi düşümdürmüştü beni ama Hepsiburada ile konuştum onlarda gerekirse tüketici haklarını kullanırsın dediler gerekli departmanlara iletilecek dediler bakalım hayırlısı.

Umarım dediğin gibi olur sıkıntısız bir şekilde iade süreci olur satıcı firmanın kesin ve net bir şekilde iade olmaz demesi düşümdürmüştü beni ama Hepsiburada ile konuştum onlarda gerekirse tüketici haklarını kullanırsın dediler gerekli departmanlara iletilecek dediler bakalım hayırlısı.

Dedikleri gibi olmadığı kesin hocam. Lisansın fiyatı olsa onun haricini iade etmek zorundalar ama bütün sistemi dijital ürün sayamazlar.

İsterseniz Tüketici Hakem Heyetini arayıp sorabilirsiniz hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı