Ben 23 yaşıma girdim birkaç gün önce. Liseye kadar çok başarılı birisiydim. Ama sonra teknoloji bağımlılığı, toplumdan izole olma, psikolojik hastalıklar (şu an 5 farklı tanı almış olduğum hastalığım var) falan derken başarım gitgide düştü maalesef ki. Derslere çalışmaz oldum. Velhasıl kelam 3 kere üniversite sınavına girdim hiçbirine de düzgün çalışmadım. İlk ikisinde 2 yıllık bölümler kazandım sadece TYT girdim. Sonuncuda havacılık yönetimi kazandım açık öğretim 4 yıllık. Ama keşke daha öncesinde çalışsaydım da istediğim bölümleri kazansaydım diyorum. Hep ailemin istediği bölümleri yazmıştım. Zaten çoğu istediğim bölüme ailem karşı çıktı. Sonrasında sivil hayattan kaçmak için askere gittim zaten rdm olarak yaptım ve bitirdim. 2 buçuk ay öncesinde de işe başladım. Şu an da çalışıyorum market işinde ama küçük ve yerel bir market olduğu için hakkımı alamıyorum zaten küçük bir ilçede yaşıyorum. 18 bin TL karşılığında çalışıyorum. Onu da yarım yarım ve maaş günümden 2 hafta geçtikten sonra alabiliyorum. Şimdi telefonum bozulduğu için 13 bin TL'ye mecburen yeni telefon aldım kaldı 5 bin TL ama onu da alamadım daha. Sigortam da yok üstüne. Ben aklımı başıma aldım tekrar üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum ama hem test kitabı alamıyorum maddi sebeplerden dolayı hem de ailem sürekli işten çıkma diyor. Çevremizde ki insanlar da çıkmasın boş boş duracağına çalışsın diyorlar, üstüne iyi iyi diyorlar. Madem bu kadar iyi buluyorlar gelsin kendileri çalışsınlar 18 bin TL'ye. Annem babam ayrı olduğu için baba tarafından da destek olan kimsem yok. Ben tekrar hazırlanıp astronomi ve uzay bilimleri ya da genetik okumak istiyorum sonra da yurt dışında çalışmak istiyorum. Çocukluk hayalimdi. 2026 senesi için girmeyi planlıyorum. Sizce işten çıkıp sadece derse odaklanmalı mıyım? Ne yapmalıyım?