Merhaba arkadaşlar, ben 23 yaşımdayım. Liseye kadar gayet zeki ve başarılı bir çocuktum. Derslere çalışır, ilgi gösterirdim. Ama ne olduysa lisede oldu. Ondan sonra eğitim hayatımda boşlamalar oldu, resmen bir bataklığa düşmüş gibi oldum. Bu konuda elbet benim de hatalarım çok oldu, bunu kabul ediyorum. Zaten asosyal ve utangaç bir çocuktum üstüne teknoloji ile tanışınca bağımlısı oldum. Akran zorbalığı dışlanma falan derken iyice izole oldum. Tüm günüm telefonla oyun oynayarak geçmeye başladı, derslerimde düşmeler oldu. Üstüne bunlar yetmezmiş gibi psikiyatrik hastalıklarım da hayatımı berbat bir hâle getirdi (şu an teşhis almış olduğum 6 farklı psikiyatrik hastalığım mevcut). 13 yaşımdan beri vardı bu hastalıklarım ama zamanla şiddetlendi. Ailem beni sevse de psikiyatrik sağlığım ve eğitimim açısından bana ihmalkar davrandılar. Zaten ilk defa onlardan gizli bir şekilde 21 yaşımda kendim gittim doktora yoksa hiç götürmeyeceklerdi. Benim annem babam ayrılar zaten, dayım vardı o da vefat etti şu an annem, anneannem ve küçük kız kardeşim ile yaşıyorum. Velhasıl kelam ben üniversite sınavına 3 kez girdim. Açık konuşmak gerekirse hiçbirinde de gereken önemi göstermedim, son 3-4 ay kala çalışmaya başladım. İlkinde 2 yıllık grafik tasarım ikincisinde 2 yıllık bilgisayar programcılığı kazandım. Sonuncuda ise açık öğretim havacılık yönetimi kazandım (aslında ailemin zoruyla yazdım). Zaten maddiyat yüzünden hiçbirine devam edemedim. AÖF olandan da harç yatıramadığım için kaydımı silmişler. Ben şu an dediğim gibi 23 yaşımdayım. Askerliğimi (rdm olarak) yaptım. Şu an ailemin baskısı yüzünden 6 buçuk aydır berbat bir işte çalışıyorum. Normal bir market (zincir değil). Patronum kendisi 50+ bin alırken bana en fazla 15 veriyor hatta iki aydır 10 bin atıyor. Sigortam yok, günlük 12 saat haftalık 6 gün (bazen pazar günleri bile çağırdığı oldu) çalışıyorum. Çıkmayı çok istedim ama ailem baskı gösterdi, kime söylesem iyi dediler boş gezip ne yapacaksın dediler. Hepsi de yalaka insanlardı zaten. Konuyu çok dağıtmamak adına geri kalanı kısa keseceğim. Ben şu an yeniden üniversite okumak istiyorum. Maaşımın birisine sayısaldan hazırlanmak için bolca test kitabı aldım. Ama işte ben 2 aydır çıkmaya çalışmama rağmen ailem yüzünden 2 ayım daha heba oldu. Şu an önümde 9 ay var sınav için. Ama işte benim temelim yok, OBP desen 70'te. İstediğim bölüm sayısaldan, adli bilimler bölümü. Sadece iki üniversitede mevcut. Birisi Üsküdar Üniversitesi (vakıf) diğer Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi. İstanbul'a gidebilecek maddi imkanım yok açıkçası. KSBÜ'de 200 bin sıralama ile almış geçen sene. Bilmiyorum bu şartlarda kazanabilir miyim? Kazanıp okusam bile alımlar KPSS ile jandarma veya polis olarak yapılıyor, benim psikiyatrik geçmişim yüzünden büyük ihtimal almazlar ama sivil alım da var deniliyor. Diğer düşündüğüm bölümler de var aslında ama onların sıralaması çok yüksek, ben 9 ayda temelim olmadığı için yapamam büyük ihtimal. 2 yıl vermek de bilmiyorum hem maddiyat açısından hem de diğer sebeplerden zor geliyor. Velhasıl kelam kime söylesem bu saatten sonra okuma, okumak bitti falan diyor. Arkadaşım olacak insanlar bile bana inanmıyor. Sadece (iş yerim hastanenin karşısında olduğu için doktorlarla samimiyim) onlar okumamı istiyor. Ama benim için okumak tek kurtuluş yolu. Bilmiyorum belki sizde bana kötü bakacaksınız, haklısınız aslında ama yine de bilmiyorum. Sadece sizlerden tavsiye istiyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.