Telafi sınavları

İsmail3734

Hectopat
Katılım
16 Aralık 2014
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba benim ortalamam 50'yi geçti ağırlık ortalamam ve 3 dersden kaldım 3 dersin telafisine girmek istemiyorum ama girmessek 0 giriliyormuş fakat şöyle bir duyum aldım sınıfı geçersen yani ortalaman 50'nin üstündeyse telafilere sokmuyolarmıs bizi doğru mudur ? Teşekkürler iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz garip gelebilir fakat bizim öğretmenler bunu bilmiyor. Geçenlerde öğretmenler odasında bunu tartışıyorlardı. O kadar öyle mi böyle mi diyeceklerine gidip Müdüre'ye sorabilirlerdi.:kararsız:

Bu konuda kesin bir bilgisi olan arkadaş varsa, bilgi verirse gerçekten ben de sevinirim. Benim de bir tane sıkıntılı dersim var.

Bu arada bizim okulda ilk dönem rapor alıp telafi sınavlarına girmeyenler oldu. Aynısı 2. dönem yapılabilir mi bilmiyorum.
 
Ortalaman 50 üzeriyse telafi sınavlarına girmek zorunda değilsin. Hatta girmek için telafi sınavına dilekçe yazman gerekiyor.
Bende böyle diye biliyordum. Geçen dönem +70 ortalamam vardı, fakat geometri ve matematik zayıf düştüğü için zorunlu olarak sınava girdim. Girmeseydim üçüncü sınavıma sıfır yazılacaktı. Bu dönemde zayıflarım var. Umarım girmek zorunda kalmam. Bir senenin konusunu tek sınava toplayıp, yapamayan bir öğrencinin geçer not almasını beklemek sadece bir saçmalık.
 
Evet doğru, ortalaman 50'yi geçiyorsa girmek zorunda değilsin telafi sınavlarına. Kaldığın derslerden ise sorumlu olarak geçmiş oluyorsun ve vermen gerekiyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı