Telefon Alırken Dolandırıldım

Öncelikle geçmiş olsun. Son durum nedir acaba? Telefonu ne yaptınız? Mecbur kalmadıkça 2. el telefon alınmasını önermiyorum. Satan amcanız olsa bile. Cidden telefonum olmasa bile 2.el telefon almayı düşünmem. Çünkü eğer dolandırılırsam vs. kimseye güvenim kalmaz. Çok kötü bir his olsa gerek. Tekrar geçmiş olsun.

Hocam empatiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Zaten dersimi aldım ben, 2. el telefon almam bir daha. İnsan elindekini kıymetini bilmeli.

Telefon hala bende. Haftaya yurt dışından bir akrabam geliyor. Ona rica edeceğim, umarım kabul eder de yaptırırım kaydını bir şekilde.

Adam tertemiz değil ama aslında tam olarak dolandırıcı profilinde de değil. Biraz sizde biraz onda hata var. Umarım bir an önce çözebilirsiniz bu işi.. Tabi durum ne oldu bilmiyorum ama.

Bir kez daha 2. el telefon almamak gerektiğini anladım diyebilirim.

Sanmıyorum. İşi çözdük ve olayın aslı ortaya çıktı hemen hemen.

Öncelikle kaydı yaptık 500 TL gibi bir rakamla maalesef. E-Devlet üzerinden yapmıştık. Kayıttan sonra zaten 12 saat sonra açılacağı yazıyordu, öyle de oldu. Onay sürecini falan görmedim ben bu işin. Dediğim gibi hızlı bir şekilde hallettik.

Adam bana alırken onay sürecinde olduğunu belirtmişti. Onay süreci? Öyle bir zamanlama hiç olmadı.

Aslında dediğiniz gibi, tam bir dolandırıcı profilinde değil buna da çok şükür. Sonuçta elimde çakma veya hasarlı bir mal yok. Güzel bir şekilde kullanıyorum telefonumu. Biraz zarar içindeyim işte, o kadar. Yapılacak bir şey yok.

2. el telefon alınır aslında lakin iyi bir izlenim ile. Dediğim gibi ben bir çok şeyi kaçırmışım gözümden ve bilmediğim bazı şeyler de vardı, tecrübem yoktu. Önceliğiniz 2. el telefon olmamalı tabii ama şartlar onu gerektiriyorsa mutlaka ama mutlaka IMEI sorgulatarak almak lazım.

Bugün de beni taklaya getirdiler. En azından esnafla alışveriş yapsaydım gidip telefonu yüzüne fırlatırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…