Telefon çalındı

Makaleler
8
Daha fazla  
Telefonum arabada iken markete gidip gelirken çalındı. Olay yerinde Ambulans vardı ve 10 kişi civarı insan vardı. Ambulansın kamerası benim arabanın kapıyı tam olarak görüyor. Karakola ve BTK'ya şikayetimi ilettim. IMEI, çalıntı olarak işaretlendi. Telefona uzaktan bulma gibi özellikler aktif fakat internet kapalı olduğu için konum bulamadım. Şimdi 3 sorum var.

1-) Normalde telefonda şifre var iken kapatmak için şifreyi girmen lazım. Uzun süre basılı tuttuğunda zaten yeniden başlıyor, yani yine açılması lazım. IMEI üzerinden neden bulunmuyor?
2-) Cihazım Android 10, cihazı açmadan IMEI değiştirebilmek mümkün mü?
3-) Çalınan yerde bulunan ambulansın kamera görüntülerine nasıl ulaşabilirim? Hastahaneyi aradım, biz bilgi veremeyiz dediler.
Var mı bir tavsiyesi olan?

İşte sorum bu. IMEI değiştirmek için illa ki telefonu açmayacaklar mı?
Android olduğu için, sağından girip solundan çıkabiliyorlar. Farklı bir cihaz oluyor resmen. Üstüne de bir ROM ve IMEI yapıştırırlarsa gitti o cihaz. Başkası kullanır artık gittiği yere kadar. Tek teselliniz kişisel verilerin korunmuş olması olabilir.

iPhone olsa daha çok yardımcı olabilirdim ama S7'de bile güzel bir kilit sistemi gelmişti en son. iPhone kadar cihazı kullanılmaz hale getirmese de sizi koruyabiliyordu o sistem. Geçmiş olsun.
Zaten verilerime erişemezler, telefonumda yüksek güvenlikli uygulamalar mevcuttu.(eset security, cihazımı bul, samsung find my mobile ) ama internet olmayınca hepsi cırt çıktı.
Android olduğu için, sağından girip solundan çıkabiliyorlar. Farklı bir cihaz oluyor resmen. Üstüne de bir ROM ve IMEI yapıştırırlarsa gitti o cihaz. Başkası kullanır artık gittiği yere kadar. Tek teselliniz kişisel verilerin korunmuş olması olabilir.
Bunun için oem kilidini açmaları gerekmiyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı