Telefon hattı kablolaması

UmkuT

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı | Muhasebe | Lojistik
Merhabalar, biz prizleri değiştirdik ama gelen elektrikçi becerememiş telefon hattını. Ben kendim yapayım dedim ve koyuldum işe. Bizim ev dubleks aşağı katta 2 ana kablo var ve içlerinde 2 tane var yani toplamda dört adet var ve bunlar mavi-siyah renkteler. İki ayrı beyazı birleştirdim oldu sonra gittim aynısını salona yaptım oldu. Bu arada daha yukarıya ellemedim. İlk yaptığım yerde tekrar modemi taktım ve gelmedi ADSL ama son yaptığımda geldi. Halbuki hepsini denemiş ve çalıştırmıştım. Buradaki olay nedir?

Yukarı katta ise 2 kabloda 6 kablo var yani 3 er 3. Bunlar siyah, beyaz ve kahverengi. Bunları hiç bir türlü çalıştıramadım. Sizce ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo fotoğraflarını koyarsanız daha rahat yardımcı olmaya çalışabilirim.

Hocam fotoğraf atamıyorum ama kısacası 2 tane telefon yerini yapınca bir tanesi çalışmıyor. Sebebi nedir?

Kısa devre yaptırıyorsundur belki. Burdan bizim anlamamız zor olabilir. Alt katındakiler anladığım kadarıyla telefon kablosu yani DSL Kablosu, üst katındakiler ise tuhaf geldi çünkü tek kabloda 3 kablo olması garip DSL Kablosunda iki adet kablo olur. LAN Kablosu olsa altı adet küçük kablo çıkması lazım içinden yanlış hatırlamıyor isem. Evin elektrik tesisatını nasıl yaptıklarıda önemli normalde aynı renk kabloları birbirine bağlarlar ama bazı durumlarda atlama kablosu olarak herhangi bir kablo kullanabiliyorlar. O yüzden fotoğraf atarsan belki daha iyi anlayan birisi yardım edebilir.

Telefoncu getirdim o da pek anlamadı sonra bütün hepsini söktü tekrar yaptı. O da bende anlamadık o olayı ve internet eski hızında devam etti eskisinde çok yavaştı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı