Telefon için işlemci mi önemli RAM mi?

Rawiks

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni bir telefon almayı planlıyorum ve iki telefon arasında kaldım, Samsung Galaxy S20 FE ve Samsung Galaxy A54. S20'nin işlemcisi iyi ancak belleği 6 GB, A54'ün ise belleği 8 GB ancak işlemcisi biraz kötü kalıyor. Ben çok uçuk kaçık telefon oyuncusu değilim maksimum PUBG oynarım. Siz bana hangisini önerirsiniz?

İki telefonun karşılaştırmalı linki:

Bir de eklemek istediğim: Telefonu ben değil babam bana alacak ve babam internet alışverişi yapan birisi değil bir bayiden alacağız. S20 FE 12.000 TL, A54 16.000 TL'ye gelecek, bunu da göz ardı etmeyin.

Son düzenleme:
Çok net, işlemci. RAM'i yazılım her türlü telafi ettirebilir ama işlemcinin gücü tüm kullanım senaryonuzu etkiler.

İki telefona da gelince. A54 güncel bir cihaz, pil ömrü de bir miktar daha iyi, bunlar dışında S20 FE'ye karşı üstün olduğu bir şey yok.

Batarya önemli değilse ezici S20 FE üstünlüğü var.
4500 ile 5000 arasında yaşantı olarak çok bir fark olmaz diye düşünüyorum, ikisini de 20'ye düşünce gece yatmadan önce takıp yatacağım nasıl olsa

Tabii ki işlemci önemli sakın ramin fazlalığına aldanmayın. Piyasa da devasa fazla ram bulunan fakat ölü telefonlar mevcut. Bir cihazla bir cihazı karşılaştırırken öncelikle soketlerine ve işlemcilerine bakın. İnternette bu şekilde bir çok site mevcut.

4500 ile 5000 arasında yaşantı olarak çok bir fark olmaz diye düşünüyorum, ikisini de 20'ye düşünce gece yatmadan önce takıp yatacağım nasıl olsa
Batarya büyüklüğü tek sebep değil. 3900 mAh boyutlu S23, 5000 mAh S22 Ultra'dan daha uzun gidebiliyor mesela. TDP değeri önemli.
SD 865, Exynos 1380'den daha fazla tüketiyor. Fark sadece 500 mAh değil yani.
Ama dediginize göre S20 FE de yetecektir.

Şimdi tekrar bir kontrol ettim S20 FE'nin yaşadığım yerdeki stokları azalmış onun yerine önerebileceğiniz telefon varsa onları da yazabilirsiniz.

İkisi de önemli ama işlemci daha önemli. S20 FE almanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…