Telefon kamerasından izinsiz izlenme yapılır mı?

IOS App Store dışında uygulama kurulmasına izin vermiyor diye hatırlıyorum. Android bir linux dağıtımı vs açık kaynak kodlu, sisteme istediğiniz yerden uygulama kurabilirsiniz. Bir de tasarlanan virüslerin bir çoğu Windows ve android için tasarlanıyor. Bu yönden IOS daha güvenli diyebiliriz.
 
İzlenebilir. Bilmediğiniz APK uygulamaları, oyunları kurmayın diye boşuna denilmiyor. İndirdiğiniz uygulamada kastı olarak izin bile vermiş olabiliyorsunuz. Saniye saniye sizi izleyebilir, kayıt edebilirler. Canlı örneklerine -test olarak tabii ki- şahit oldum, bilen birisi için karşıdaki bilgisizse o kadar basit şekilde yapılacak işlemler ki anlatamam.

Herkes güvenliğe dikkat ettiğini söyleyip çok basit yerlerden fire veriyor. Çoğu kişinin bu tuzaklara düşme sebebi: Bir şeyi çok iyi bildiğini sanması.
 
İzlenebilir ancak Android sürümün eski ve bir uygulamaya çok fazla izin vermiş olman lazım. Bunlar dışında olması çok zor. (%0,0007 falan)
 
Android ve IOS'un farkı var mıdır peki bu durumda?

İki işletim sistemininde farklı zaafiyetleri oluyor. Güvenlik farkı, korsanların bulduğu zaafiyetlere ve bu açıkların kapatılmasına bağlı. Yani biri öbüründen üstün değil. Tabii Android cihazlarda önüne gelen APK dosyalarını kuran arkadaşlar için zaafiyet falan hikaye. Bilinmeyen programları kurmak, dediğim her şeyi boşa çıkarır. gelin beni izleyin anlamına gelir.
 
Sadece yüklediğimiz dosyalardan veya APK uygulamalar dan mi bizi izlerler yoksa telefonu aldığımız andan itibaren yapımcı şirket tarafından falan izleniyormuyuz?
 
Sadece yüklediğimiz dosyalardan veya APK uygulamalar dan mi bizi izlerler yoksa telefonu aldığımız andan itibaren yapımcı şirket tarafından falan izleniyor muyuz?
Yapımcı şirket seni niye izlesin? Ne elde edecekler senin üzerinden? Dünyanın en zengini misin?

İllegal bir şey yaparken bir şey elde etmek gerekir. Yapımcı firmalar seni izleyerek bir şey elde edemezler. "FBI bizi izliyor." demekle aynı mantıkta sorduğun soru.
 
Sadece yüklediğimiz dosyalardan veya APK uygulamalar dan mi bizi izlerler yoksa telefonu aldığımız andan itibaren yapımcı şirket tarafından falan izleniyormuyuz?
Google her türlü izler. Trojan atarlarsa başka kişiler de izleyebilir.
1- Apk veya çeşitli dosya yüklemeniz bir gereklilik değildir, bir çok şekilde virüs vs. kapabilirsiniz.
2- Üretici firmanın ya da Google'ın izlemesinin hiç bir mantığı yok.
3- Bunu amaç edinirlerse izleyebilirler ama saçma.
4- Eğer ki şuan yapıyor olsalardı haberimiz olurdu, kendinizi boşuna korkutmayın.

Siz art niyetli saldırganlardan çekinin, büyük firmalardan size pek zarar gelmez.
 
Çok ufak bir güvenlik açığından zararlı yazılım sokup her türlü erişime sahip olabilir. Farz-ı misalinden pegasus yazılımı ile ilgili birkaç makale okursanız anlarsınız demek istediğimi.
CVSS 7-10 düzey kritik güvenlik açığı, çok ufak doğru dediniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı