Telefon kulaklığını mikrofon olarak kullanmak

xBlackfury

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2019
Mesajlar
46
Telefon kulaklığını bilgisayarın mikrofon girişine takarak mikrofon gibi kullanmak istiyorum ancak bilgisayar görmesine rağmen ses almıyor gibi. Ses testlerinde çok az bir ses alması için bağırmak gerekiyor. 2 tane kulaklık denedim ikisi de normalde çalışıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
Bildiğim kadarı ile kulaklığın mikrofonundan laptop üzerinde kullanmak istiyorsan ve laptop'un sadece bir adet 3.5mm Jack girişi varsa mikrofonlu kulaklığı taktığında mikrofonu da algılayacaktır. Ama biri kulaklık diğeri mikrofon olmak üzere 2 tane Jack varsa ufak bir dönüştürücü ile yapabilirsin. Bazı kulaklıkların içerisinden çıkıyor elbet görmüşsündür. Kulaklığı takıyorsun, o kablo 2 kısma ayrılıyor. Onu da laptop üzerinde olması gereken yerlere takıyorsun. Elektrik elektronikçilerde veya internette onları bulabilirsin. Daha önce denemedim ama kulaklığı direk mikrofon jakına takmak da belki işe yarayabilir. Bilemiyorum.
 
Bahsettiğiniz aparatı biliyorum. Şu an elimde o aparat olmadığı için 2 tane kulaklığı biri kulaklık biri mikrofon olacak şekilde kullanmaya çalışıyorum. Ve mikrofon olarak kullandığım kulaklık hiç almıyor.
 
Aynı durum bende de var. 2 tane telefona kulaklığının, birini kulaklık diğerini mikrofon olarak kullanmaya çalışıyorum. Jack birleştirici gibi jack ayırıcı gördüm. Acaba bunu alsam bir tane kulaklığı taksam, bu kulaklığın mikrofonundan da faydalanabilir miyim sizce? Bahsettiği aparatın linkini aşağıya bırakıyorum.

 
WOMic uygulamasını hem bilgisayara hem de telefona indiriniz. Ardından telefondan uygulamaya girip bağlantı tipini seçiniz (USB, Wi-Fi, Wi-Fi Direckt gibi) Wi-Fi ile bağlanacaksanız (USB Öneririm) telefondaki uygulamada size bir IP Adresi verecek, oradaki IP Adresini bilgisayarda bulunan uygulamanın, "Connect" kısmına bastıktan sonra gelen pencereye girin. Ardından bağlanacaktır ve telefonun mikrofonunu bilgisayar mikrofonu gibi kullanacaktır, istersen kulaklık da takabilirsin telefona. sana da Discord gibi uygulamalardan mikrofonu seçmek kalıyor. İstediğiniz sonuca ulaşınca bildiriniz.
 
Son düzenleme:
Womic uygulamasını hem bilgisayara hem de telefona indiriniz. Ardından telefondan uygulamaya girip bağlantı tipini seçiniz (USB, Wi-Fi, Wi-Fi direckt gibi) Wi-Fi ile bağlanacaksanız (USB öneririm) telefondaki uygulamada size bir IP adresi verecek, oradaki IP adresini bilgisayarda bulunan uygulamanın, "connect" kısmına bastıktan sonra gelen pencereye girin. Ardından bağlanacaktır ve telefonun mikrofonunu bilgisayar mikrofonu gibi kullanacaktır, istersen kulaklık da takabilirsin telefona. Sana da Discord gibi uygulamalardan mikrofonu seçmek kalıyor. İstediğiniz sonuca ulaşınca bildiriniz.

Bu uygulamayı kullanarak 1 kulaklığın hem kulaklık hem de mikrofon özelliğini aynı anda kullanabilecek miyim yani?
 
Bu uygulamayı kullanarak 1 kulaklığın hem kulaklık hem de mikrofon özelliğini aynı anda kullanabilecek miyim yani?
Telefon kulaklığını bildiğim kadarıyla hoparlör girişine taktığınızda, mikrofonu olmadan kullanabiliyorsunuz. Bu uygulamayı kullanarak telefonun mikrofonunu bilgisayar mikrofonu olarak kullanabilirsin. Telefonun kulaklığını da bilgisayarın hoparlör girişine takarak kullanabilirsiniz (Sadece ses almak için). Sorununuz çözülünce bildiriniz.
 
Telefon kulaklığını bildiğim kadarıyla hoparlör girişine taktığınızda, mikrofonu olmadan kullanabiliyorsunuz. Bu uygulamayı kullanarak telefonun mikrofonunu bilgisayar mikrofonu olarak kullanabilirsin. Telefonun kulaklığını da bilgisayarın hoparlör girişine takarak kullanabilirsiniz (sadece ses almak için). Sorununuz çözülünce bildiriniz.

Sorun çözüldü fakat beraberinde farklı bir sorun türedi. Program gerçekten çok iyi çalışıyor. Ama çok fazla ses alıyor. Yani mouse ve klavyenin bütün tıkırtılarını olduğu gibi veriyor. Masa başında biraz kımıldasam sesi rahat alıyor. Çevre seslerini engelleyebilme durumu yok galiba. O yüzden bu program işi benim için verimli olmadı.
 
Yaptığınız şey, karlı bir tepeden kızak yerine naylon poşet üzerinde kaymak gibi bir şey. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Sesinizin kaliteli ve sorunsuz iletilmesini istiyorsanız harici bir mikrofon alabilirsiniz.
 
Arkadaşlar yakın zamanda bir mekanda oradaki insanlara konuşma yapacağım, fakat mikrofon sıkıntıları varmış telefonumu mikrofon olarak nasıl kullanabilirim?
 

Geri
Yukarı