Telefon mikrofonu ve kulaklığı bilgisayara nasıl bağlanır?

LegendStyle

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
107
Çözümler
1
Merhabalar, yeni bir kulaklık aldım ancak kasanın ön jak girişleri bozuk. Ben de kasanın arka jak girişlerine taktım ancak oraya takınca kulaklık çalışmadı. Mikrofonu çalıştı. Monitördeki jak girişlerine taktım, orada da kulaklık çalıştı, mikrofon çalışmadı. Ben de internette telefona kulaklığı takıp oradan mikrofonunu ve kulaklığı çalıştırmayı denedim ancak kulaklık değil, sadece mikrofon için bulabildim. Bu yüzden telefona takılan kulaklık ve mikrofonu bilgisayarda çalıştırabilmenin bir yolu var mı?
 
Kasalardaki girişlerde genelde bir mikrofon ve bir kulaklık için 2 adet jak girişi olur ancak telefon kulaklıkları hem mikrofon hem de kulaklık için tek jak kullanır. Eğer kasanın arkasındaki girişlerde bir sorun yoksa, siz kulaklığın o tek jakını muhtemelen mikrofon girişine takmışsınızdır, PC'ye ses gitmiştir ama gelmemiştir. Monitörde ise kulaklık girişine takmışsınızdır, ses gelmiştir ama gitmemiştir.

Bu durumda aşağıdaki gibi bir çoklayıcı alıp, bununla kulaklığı kasadaki uygun girişlere bir kulaklık ve bir mikrofon için olacak şekilde bağlarsanız, hem mikrofon hem kulaklık çalışır. Stereo açısından kaliteli bir şey almanızı tavsiye ederim. Yoksa kulaklıkta sağ-sol stereo alamazsınız, ikisi de aynı sesi verir.


1642878409094.png
 

Geri
Yukarı