Telefon nasıl şarj edilmeli?

Sparkyy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün itibarıyla A55 telefonum elime ulaştı ve bataryasının uzun ömürlü olması için doğru şarj mantığını öğrenmek istiyorum. Forumda bazı kişilerin %15'e geldiğinde şarja takılmalı gibi mesajlarını okumuştum öncesinde. Sizlerin de fikirlerinizi merak ediyorum.

Telefonun bataryasını tamamen doldurma. Yani ille de %100 olmasını bekleme aynı şekilde telefonun şarjını asla bitirme. Bu durum pil ömrünü kısaltır.
Ayrıca telefonun şarj olurken telefonu kendi haline bırakmanı öneririm.

İlk şarjda 10 saat beklet. 100% şarj et ve 1% veya 2% ye kadar kullan her seferinde. Ben o şekilde kullanıyorum 6 senedir aynı telefonu ve aynı Batarya.

Hocam cok kasmayın kafanıza göre oynayın bittimi takın taktınızmı fulleyin dunyanın sonu değil 14 pro 1.5 sene oldu alalı %96 pil sağlığı var günde 4 5 saat şarjda pubg oynuyorum 120 fpsde

Şu anki piller hiçbir şekilde bozulmaz. Bu muhabbetler arkadaşın dediği gibi eskide kaldı.

-Dikkat etmen gerek tek şey pili ısındırma.
Isınması pilin ömrünü direk etkiler. Gerisi önemli değil. İstersen 1 saat içinde 20 kere şarja takıp çıkar, fark etmez.

%20'de takıp %80'de çıkarmak önerilir.

%20'de takıp %80'de çıkarmak önerilir.
Teşekkür ederim hocam, genelde yatmadan önce takardım sabah kadar da haliyle %100'e ulaşırdı. O halde öyle yapmayacağım.
Şarjda bakmamam gerekiyor yani doğru mu anladım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…