Telefon nasıl şarj edilmeli?

Sparkyy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün itibarıyla A55 telefonum elime ulaştı ve bataryasının uzun ömürlü olması için doğru şarj mantığını öğrenmek istiyorum. Forumda bazı kişilerin %15'e geldiğinde şarja takılmalı gibi mesajlarını okumuştum öncesinde. Sizlerin de fikirlerinizi merak ediyorum.

Telefonun bataryasını tamamen doldurma. Yani ille de %100 olmasını bekleme aynı şekilde telefonun şarjını asla bitirme. Bu durum pil ömrünü kısaltır.
Ayrıca telefonun şarj olurken telefonu kendi haline bırakmanı öneririm.

Merhaba, bugün itibarıyla A55 telefonum elime ulaştı ve bataryasının uzun ömürlü olması için doğru şarj mantığını öğrenmek istiyorum. Forumda bazı kişilerin %15'e geldiğinde şarja takılmalı gibi mesajlarını okumuştum öncesinde. Sizlerin de fikirlerinizi merak ediyorum.
Hocam cok kasmayın kafanıza göre oynayın bittimi takın taktınızmı fulleyin dunyanın sonu değil 14 pro 1.5 sene oldu alalı %96 pil sağlığı var günde 4 5 saat şarjda pubg oynuyorum 120 fpsde

Şu anki piller hiçbir şekilde bozulmaz. Bu muhabbetler arkadaşın dediği gibi eskide kaldı.

-Dikkat etmen gerek tek şey pili ısındırma.
Isınması pilin ömrünü direk etkiler. Gerisi önemli değil. İstersen 1 saat içinde 20 kere şarja takıp çıkar, fark etmez.

%20'de takıp %80'de çıkarmak önerilir.

%20'de takıp %80'de çıkarmak önerilir.
Teşekkür ederim hocam, genelde yatmadan önce takardım sabah kadar da haliyle %100'e ulaşırdı. O halde öyle yapmayacağım.
Şu anki piller hiçbir şekilde bozulmaz. Bu muhabbetler arkadaşın dediği gibi eskide kaldı.

-Dikkat etmen gerek tek şey pili ısındırma.
Isınması pilin ömrünü direk etkiler. Gerisi önemli değil. İstersen 1 saat içinde 20 kere şarja takıp çıkar, fark etmez.
Şarjda bakmamam gerekiyor yani doğru mu anladım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı