Telefon numarasından kişisel bilgilere ulaşılabilir mi?

Telefon numaraları iniş yaptığınız şehrin mesaj atabilecek kurumlarına kadar her yere gidiyor konum vs durumları. Şu an öyle bir haldeyiz ki gördüğüm kadarıyla telefon numaralarından tutun isim kimlik tüm bilgiler ortalarda dolaşıyor. Hiç tanımadığınız yerlerden arama mesaj alabilirsiniz. Eskiden olsa olmaz derdim ama belli ki bir yerlerden sızmış bir şeyler. Ters giden bir şeyler var.

Forumda sıkça bir mevzu dönüyor. Ad soy addan bir sürü bilgiler bulunuyormuş. Bir sürü konu var adamlar, birileri T.C. Numaramı buldular ne yapayım falan diye soruyorlar.
Benim sormak istediğim peki sadece isim (soy ad olmayacak) ve telefon numarasıyla bu kötü niyetli kişiler neleri öğrenebilir? Ya da öğrenebilirler mi?

Letgo gibi yerlerde kullanmadığım eşyalarımı satıyorum. Bazıları telefon istiyorlar bu yüzden size danışayım dedim.

Bulurlar her şeyini istersen sende bulursun artık çok kolaylaştı ama çok da bir şey yapamazlar korkmayın.

Telefon numaranızla sızıntı MERNİS verileri eşleştirilirse, eğer MERNİS tarzı HSYS veya herhangi akıma gelmeyen devlet nüfus veri sızıntılarında eşleşme olursa, tüm kimliğinizi çıkartırlar. Ancak, eğer eşleşme olmazsa, bu durumda 3. parti havuz sistemiyle çalışan basit numara sorgulama metotlarına başvururlar. Getcontact, Truecaller, Sync'me gibi programları illaki çevrenizde duyup kullanan da olmuştur. Bunlar dışında aklıma gelen başka bir şey yok. Sosyal mühendislik yöntemleri falan var işte. Rehberinize kaydedip WhatsApp, Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter gibi platformlarda rehber senkronizasyonuyla kişileri eklemeye yarayan ıvır zıvırlarla yine bulabilme ihtimalleri vardır.

Arkadaslar , biri telefon numaramdan tum bilgilerime ulastı , adli dosyalardan araba modeline kadar tum sulalemin nüfus bilgileri ayrıca , sosyal medyada gorustugum kişilere kadar.Bu nasıl mumkun oluyor ? Ben bile sulalemin tam adresini bilmiyorum .Bunun imkani var mi ? Birde veriler güncel malesef

Bu nasıl mumkun ? Bi ara caliştıgım kurumun siber guvenlik birimi , bazı şifrelerin , tarayıcılarda bulunan parolaları kaydet kısmından calindigini darkweb sitelerinde paylasıldıgını bildirmişlerdi Hatta resimlerini attilar . Sonra tum şifreleri yenilemiştim . Ama suan birisi tel numaram alip uyap davalarina kdr yukarda saydigim herseye cok rahat erisip bana bilgieri atiyor

Son düzenleme:
İsim soy isim olmadan sadece telefon numaranız ile T.C kimlik numaranı, vesikanı, adresini, e-Okul numaranı, hangi aşıları hangi hastanede olduğun ve o doktorların bilgilerini, plakanı, üstünüzde olan tapuları ve bütün sülalenizi bulabilirler.

Merhaba iyi bayramlar, çözebildiniz mi veya nasıl önlemler aldınız yardımcı olur musunuz?

Telegram üzerinden evcil hayvanımı sahiplendirmek istedim,sözde anlaştık ardından ücreti TC bize yatırabilirm yazınca ben şok oldum,nasıl erişim sağladınız diye sorunca Dbp de müdür olduğunu,tbana özel bir durum olmadığını,tüm vatandaşların TC lerine kimlik bilgilerine erişimi olduğunu,çünkü memur atamalarını kendisinin yaptığını söyledi,hatta anne adımı,baba adımı,doğum tarihimi de bildiğini söyledi ve yazdı,tabi çıldırdım sinirden...Daha nelere erişebilir bilemiyorum,gerçekten Dbp de bir müdür olsa böyle bir gaflete düşer mi veya açık ederek hayvan sahiplenmeye kalkar mı böyle münasebetsiz bir sohbetle...İşin kötüsü benden kedimin güncel fotolarını istemişti, uyuyakalmışım sonra baktım sohbet muhabbet yok ortalıkta

Son düzenleme:
İsim soy isim olmadan sadece telefon numaranız ile T.C kimlik numaranı, vesikanı, adresini, e-okul numaranı, hangi aşıları hangi hastanede olduğun ve o doktorların bilgilerini, plakanı, üstünüzde olan tapuları ve bütün sülalenizi bulabilirler.
Yalnız bunları belli bir yıla kadar bulabilirler. 2017 ve öncesi olarak. Bazı bilgiler eski olur fakat TC hep kalıcı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı