Bütçe
Maksimum 5K
Isınma sorunu vardı, S20 serisine gelen güncelleme ile işlemci performansı düşürülerek bu sorunlar düzeltildi diye duymuştum. Ne kadar doğru olduğu ise tartışılır.
Isınma sorunu mevcut değil bu cihazda. Dokunmatik sorununu bilmiyorum açıkçası. Exynos 990 sorunlu bir işlemci değil. Lakin muadiline göre güç tüketimi, performans ve ısınma konusunda dezavantajlı. Dokunmatik sorunu daha önem arz ediyor bu telefonu alacak için acaba kronik mi değil mi açısından.
İnternete 100'lerce insan Exynos ve onun pislıklerinden şikayet etmiş biz de keyfimizden demiyoruz sorunlu diye asıl senin gibi fanboylara inanmamak lazım.
Neyin ne olduğunu senden öğrenecek halim yok. Üslubuna dikkat et, karşında çocuk yok. Telefon bilgime laf ettirmem. Exynos ve diğer işlemciler hakkında en ufak bilginiz yok. Basma kalıp düşüncelerle orada burada duyduğu şeyi Exynos sorunlu diye bir algı yapıp marka düşmanlığı yapıyorsunuz. Ben kimsenin fanboyu da değilim beni bilen biliyor forumda. Exynos sorunlu bir işlemci olsa Samsung bu kadar telefonlarında kullanmaz. Kötü diyeceğiniz işlemciler hakkında öncelikle bilginiz olsun.

Telefon 40 FPS'nin üzerine çıkamıyor. Oyunlar da üstüne üstlük throttle yiyor. Deli gibi de ısınıyor internette bunu diyen çok fazla kişi var biz de 5 kişi şikayet etti diye telefonu kötülemiyoruz.
Çünkü kilit var, Samsung daha fazla güç tüketmesin diye yonga setini sınırlanmış. Daha önceki konularda defalarca dedim Exynos 990 modeli güç tüketim sorunu olan bir model, rakibine göre de daha fazla ısınan ve yük altında performansını daha çabuk kaybeden bir işlemci.

Eğer Exynos iyi olsaydı Samsung SD 865'liyi getirmeye çalışmazdı.
Yine hiçbir dayanağı olmayan bomboş bir söylem. Samsung Exynos kullandığından beri farklı pazarlara farklı işlemci gönderiyor. Samsung'un tüm pazarlarda kendi işlemcisini kullanacak üretim kapasitesi yok. Qualcomm kullandığı pazarlarda da patent davaları, kârlılık ve pazar taktiği yüzünden böyle bir yola başvuruyor.

Burada kimse Exynos 990 modelinin, SD 865 modelinden daha iyi olduğunu savunmuyor. Çıkıp koskoca Exynos modelleri genelleme yapıp karalamaya hakkınız yok.

Exynos 990 son 5-6 yılda Samsung'un muadiline göre çıkardığı en kötü işlemcidir. Bu demek değildir ki Exynos işlemcilerin hepsi kötüdür. Genelleme yapıp Exynos'a çöp diyemezsiniz.

Son düzenleme:
Tam yazım hatalarını düzeltecektim ki ban yemişim, yahu biraz bekleyin ben fark ettim zaten, bu forumdaki TDK tanrılarını anlamıyorum. Konuya dönersek S20'nin her yerde sorunlu olduğu yazıyor; forumlar, videolar, kullanıcı yorumları yani birkaç eleştiriye dayanarak söylemedim. Exynos işlemci oldukça kötü gözüküyor, ısınma sorunu da her yerde yazılmış. Çok fazla yerden okudum, kaldı ki her mesajımda neredeyse şunu belirtiyorum: Kime güveneceğimizi nereden bileceğiz? Kimin fanboy, kimin paralı inceleme yaptığını (YouTube'den bahsediyorum) nasıl anlayacağız? Sanırsam cevabı bilen yok çünkü kimse cevap vermiyor. Ben internetteki yorumları esas alıyorum ve S20 oldukça sıkıntılı gözüküyor. M51'de ise kameradaki pembeleşme problemi çok göze batıyor, onun dışında oldukça iyi cihaz gibi geldi bana, boyut olarak çok kaba gelmedi bana bu arada sizce aşırı kaba mı arkadaşlar? A52 fiyatı düşebilir ileride, M51 ile özellikleri yakın ve tercih edilebilir olacaktır bence fiyatı düşerse. (A52 özellikle daha şık duruyor ve siyah modelini bayağı beğenen var) bir de yeni çıkacak Xiaomi Redmi Note 10 Pro bu fiyatta fena durmuyor, 120Hz ekranı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Samsung dışında tavsiyelerinize de açığım bu arada, bu fiyatta çok karışık zaten modeller ve işin içinden tam çıkamadım.

Tam yazım hatalarını düzeltecektim ki ban yemişim, yahu biraz bekleyin ben fark ettim zaten, bu forumdaki TDK tanrılarını anlamıyorum. Konuya dönersek S20'nin her yerde sorunlu olduğu yazıyor; forumlar, videolar, kullanıcı yorumları yani birkaç eleştiriye dayanarak söylemedim. Exynos işlemci oldukça kötü gözüküyor, ısınma sorunu da her yerde yazılmış. Çok fazla yerden okudum, kaldı ki her mesajımda neredeyse şunu belirtiyorum: Kime güveneceğimizi nereden bileceğiz? Kimin fanboy, kimin paralı inceleme yaptığını (YouTube'den bahsediyorum) nasıl anlayacağız? Sanırsam cevabı bilen yok çünkü kimse cevap vermiyor. Ben internetteki yorumları esas alıyorum ve S20 oldukça sıkıntılı gözüküyor. M51'de ise kameradaki pembeleşme problemi çok göze batıyor, onun dışında oldukça iyi cihaz gibi geldi bana, boyut olarak çok kaba gelmedi bana bu arada sizce aşırı kaba mı arkadaşlar? A52 fiyatı düşebilir ileride, M51 ile özellikleri yakın ve tercih edilebilir olacaktır bence fiyatı düşerse. (A52 özellikle daha şık duruyor ve siyah modelini bayağı beğenen var) bir de yeni çıkacak Xiaomi Redmi Note 10 Pro bu fiyatta fena durmuyor, 120Hz ekranı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Samsung dışında tavsiyelerinize de açığım bu arada, bu fiyatta çok karışık zaten modeller ve işin içinden tam çıkamadım.

Realme 7 Pro alınabilir, Oppo reno 4 alınabilir. Bunlara ek olarak Realme 8 serisi beklenebilir.

Isınma sorunu mevcut değil bu cihazda. Dokunmatik sorununu bilmiyorum açıkçası. Exynos 990 sorunlu bir işlemci değil. Lakin muadiline göre güç tüketimi, performans ve ısınma konusunda dezavantajlı. Dokunmatik sorunu daha önem arz ediyor bu telefonu alacak için acaba kronik mi değil mi açısından.

Neyin ne olduğunu senden öğrenecek halim yok. Üslubuna dikkat et, karşında çocuk yok. Telefon bilgime laf ettirmem. Exynos ve diğer işlemciler hakkında en ufak bilginiz yok. Basma kalıp düşüncelerle orada burada duyduğu şeyi Exynos sorunlu diye bir algı yapıp marka düşmanlığı yapıyorsunuz. Ben kimsenin fanboyu da değilim beni bilen biliyor forumda. Exynos sorunlu bir işlemci olsa Samsung bu kadar telefonlarında kullanmaz. Kötü diyeceğiniz işlemciler hakkında öncelikle bilginiz olsun.

Çünkü kilit var, Samsung daha fazla güç tüketmesin diye yonga setini sınırlanmış. Daha önceki konularda defalarca dedim Exynos 990 modeli güç tüketim sorunu olan bir model, rakibine göre de daha fazla ısınan ve yük altında performansını daha çabuk kaybeden bir işlemci.

Yine hiçbir dayanağı olmayan bomboş bir söylem. Samsung Exynos kullandığından beri farklı pazarlara farklı işlemci gönderiyor. Samsung'un tüm pazarlarda kendi işlemcisini kullanacak üretim kapasitesi yok. Qualcomm kullandığı pazarlarda da patent davaları, kârlılık ve pazar taktiği yüzünden böyle bir yola başvuruyor.

Burada kimse Exynos 990 modelinin, SD 865 modelinden daha iyi olduğunu savunmuyor. Çıkıp koskoca Exynos modelleri genelleme yapıp karalamaya hakkınız yok.

Exynos 990 son 5-6 yılda Samsung'un muadiline göre çıkardığı en kötü işlemcidir. Bu demek değildir ki Exynos işlemcilerin hepsi kötüdür. Genelleme yapıp Exynos'a çöp diyemezsiniz.

Hala fanboyluk yapıyorsunuz hiçbir telefon bilginiz yok yüzlerce insan yalan söylüyor da bir siz mi doğrusunuz?

Evet bütün Exynos işlemcilere laf etmem saçma bir şey benim anlamadığım konu hala Exynos 990'ı sorunsuz bir işlemci olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz. Benim dediğim bu işlemci kötü ve sorunun olduğunu söyleyenler karalamaya çalışmak için bunu söylemiyor. Saygısızlık yaptıysam size özür dilerim.

Hala fanboyluk yapıyorsunuz hiçbir telefon bilginiz yok yüzlerce insan yalan söylüyor da bir siz mi doğrusunuz?
Şikayetvar da Iphone 12 ile ilgili bile şikayet bulursun. Orada her telefon hakkında şikayet var. Yüzlerce senin gibi telefondan anlamıyor, donanım bilgisi yok. Telefon bilgimi size sormam. Hodri meydan gel bakalım kim anlıyor, kim anlamıyor yongalardan. Genelleme de yapmayın. Exynos 990 sorunları olan bir işlemcidir güç tüketim sorunları yüzünden. Ancak çıkıp SD 810 gibi ısınma sorunu olan bir model değil bunu anlayın.

Hiçbir telefon bilginiz yok yüzlerce insan yalan söylüyor da bir siz mi doğrusunuz?
Saygısızlık yapmaya devam etme. Ne hikmetse S20 serisinde de bu işlemci kullanılıyor bunda sorun yok ama FE modelinde aynı işlemci kullanınca oradan buradan duyduğun şeyler ile Exynos 990 sorunlu diyorsun. Böyle bir şey diyemezsin. Samsung enayi değil, bu kadar sorunlu işlemciyi hem kendi telefonunda kullansın hem de başka üreticilere versin. Muadiline göre dezavantajlı olduğu daha kaç defa söyleyeceğim sana. Arkadaşım alma o zaman kimse sana zorla telefon aldırtmıyor başka model al, bu kadar sorunlu madem. S20 serisinden dünyada milyonlarca telefon satıldı, bunların hepsinde de bu mantıkla hareketle sorun var, bunları alanlar enayi zaten. Öyle bir algı yaratıyorsunuz sanki bu işlemcili telefonu alan kişiler pişman olacak, sorunlarla uğraşacak, telefon kasılmaktan bir hal olacak. Böyle bir durum ortada yok. SD 810 işlemcisi gibi tüm piyasayı alt üst eden ısınma sorunuyla nam salmış bir model değil Exynos 990. Bu modelin dezavantajlarını yukarıda sıraladım. Kimse bu işlemci mükemmel bir işlemci demiyor. Abartıldığı kadar kötü ve sorunlu bir işlemci olmadığı söylüyorum ben. Bu modeli alacaksan yonga setinden önce düşünmen gereken sorun dokunmatik sorunu. Madem Exynos işlemcilere güvenmiyorsun Qualcomm işlemcili telefonlara yönel, kimse seni zorlamıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı