Telefon suya düştü

LongLiveOttoman

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 30 dk önce Huawei Y7 2019 markalı telefonum suya düştü. Şu anda ise açılmıyor. İlk anda yapılabilecek çoğu şeyi yapamadım. Sadece yüzeysel suları giderebildim. Sizce telefona bir şey olmuş mudur? Olduysa nasıl hallederim (şu an için)?

Arkadaşlar yaklaşık 30 dk önce Huawei Y7 2019 markalı telefonum suya düştü. Şu anda ise açılmıyor. İlk anda yapılabilecek çoğu şeyi yapamadım. Sadece yüzeysel suları giderebildim. Sizce telefona bir şey olmuş mudur? Olduysa nasıl hallederim (şu an için)?

@eyre arkadaşım dediği gibi pirince yatır ve 2 3 gün kalsın. 2 3 gün sonra açabilirsen içini aç oksitlenme var mı diye bak. Varsa bir telefoncuya götür temizlesinler. Ben açılır diye tahmin ediyorum şu an kısa devre olduğu için açılmıyordur içindeki su kuruyunca tahminimce açılacaktır tabii devreler zarar görmediyse. Yakınımın başına geldi 3 gün sonra açılmıştı telefon.

İlk olarak bataryasını çıkartıp pirincin içine koyun. Suyunu ve nemini çekecektir. Sakın olarak ise Isıtmayı denemeyin, patlayabilir. Olmaz ise son çare garantiye göndermek veya güvendiğiniz bir ustaya göstermek olacaktır.

Böyle bir durumda pirinç olayı çok geçici bir çözümdür biraz eski kafayla yapılan bir şey kalıcı olarak işe yarayacağı düşünülüyor. Ancak gecenin bir vakti yapılacak pek bir şey de yok o yüzden koyacaksın pirince. Sabah uyandığın gibi bir telefoncuya bekletmeden götüreceksin sökülüp temizlenecek yoksa selasını okursun telefonun bir süre sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı