Telefon ve bilgisayar üzerindeki renk farkı normal mi?

Bobmarley132

Femtopat
Daha fazla  
Yeni aldığım Excalibur G900 marka laptop ile telefonum arasında çok büyük bir renk farklılığı keşfettim. Bu sorun fotoğrafı başkalarına attığımda onların telefonlarında da gözüküyor bu yüzden telefonla çok bir alakası olmadığını düşünüyorum.

20220911_090853.jpg

Üstteki, bilgisayar üzerinden kamerayla çektiğim bir fotoğraf. ( biraz karanlık çıkmış ama görüntüdeki renk bilgisayardakine çok yakın.)

IMG-20220910-WA0012.jpg

Üstteki de, telefona aktardığımda telefonuma gelen fotoğraf.
Araştırdım ama bir türlü çözemedim. Instagram üzerindeki bir fotoğrafı iki ayrı yerden de ekran görüntüsü alıp kodunu taradığımda renk kodu da farklı çıkıyor. Bir yanlışlık mı oldu yoksa bu mümkün mü bilmiyorum ama bir problem var gibi.
Nasıl çözebilirim bunu? En azından hangisi görüntü olarak en doğruyu yansıtıyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisi birbirinden farklıdır. Çünkü panelleri ve renk doygunlukları farklı.
Normal o zaman. Yeni olduğu için ayarlarında mı bir sıkıntı var acaba diye düşünmüştüm. Peki en doğru sonuç için bilgisayardaki görüntüyü referans almam daha mı mantıklı olur? Mesela Instagram'a atılacak bir gönderi için. Sonuçta kitlenin çoğunluğu telefon üzerinden görüyor.

Normal o zaman. Yeni olduğu için ayarlarında mı bir sıkıntı var acaba diye düşünmüştüm. Peki en doğru sonuç için bilgisayardaki görüntüyü referans almam daha mı mantıklı olur? Mesela Instagram'a atılacak bir gönderi için. Sonuçta kitlenin çoğunluğu telefon üzerinden görüyor.

Bilgisayarda doygunluk miktarını biraz açarsan daha canlı görüntüler elde edersin. Bak bu video biraz senin aklına yatar. Bu videoda göreceğin gibi monitördeki @Emin Çıtak'ın yaptığı videolarda görüntü kalitesi tatmin etmediği için @Recep Baltaş tekrardan videoyu düzenlemesini istiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı