Telefona kola döküldü

Şekerli olması sorun değil. Telefonunuz suya dayanıklıymış zaten. Sorun yaratacağını zannetmiyorum.
Arkadaşlar lütfen prince yatırın demeyin, bu işin içinde olan birisi olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki; sıvı temas alan bir cihazı prince yatırmak cihaza sudan daha çok zarar verir. Sıvı temas alan cihazı (eğer suya dayanıklı olmayan cihaz ise) söküp, tüm elektronik parçalarını alkol, tiner hangisi varsa yıkamak gerekir, cihazı ıslak olarak prince yatırılırsa prinç su ile berber anakartta oksitlenmeler ve çürümeler yapacaktır. Tecrübe ile sabittir.
Konu sahibi, cihazınız eğer suya dayanıklı ise telefonu peçete ile kurutun, şarj soketine uzaktan 2 dakika saç kurutma ile sabit tutmadan kurutun sorun olmayacaktır. Ancak suya dayanıksız ise bir servisin yolunu tutup cihazı açtırıp içinin kurutulmasını ve temizlenmesini yaptırın. Prince yatırma gibi bir hata yapmayın cihazınızı uzun zamanda öldürecektir.
O zaman özür dilerim yanlış cevap vermişim. Detaylandırdığınız için teşekkürler.
 
Tamamen dökülmedi hocam bardaktan sicradi ama bir avuc ici kadar falan doküldü. 1 saattir kullanıyorum hocam galiba problem yok gibi ama şarj etmeye korkuyorum.

Ondan bir şey olmaz yav. Şarj et. Sıkıntı varsa uyarı bildirimi yolluyor telefon.
 
Pirincin nemi çekme özelliği bulunuyor. Büyük bir kase içerisine pirinç koyarak içine telefonunuzu yerleştirin. Telefonunuzu pirinç içerisinde görünmeyecek şekilde 48 saat bekletin. 48 saatin sonunda iç yüzeyde nemlenme fark ederseniz telefonu tekrar pirince koyun. Her yoruma beğenmedim atmak nasıl bir kafa anlatabilir misiniz? @Soft Donanım
Anlaşıldı: Pirinç. Pirinci neden bu kadar vurguladınız anlamadım.
 

Geri
Yukarı