Telefonda Wi-Fi ile internet hızı normalken bilgisayarda kablo ile yavaş

celalcinar7

Kilopat
Merhaba herkese.
Sırasıyla bilgisayardan kablolu olarak ve telefondan Wi-Fi ile aldığım hızlar bu şekilde. Düne kadar normaldi. Sebebi nedir acaba bulamadım bir türlü.

1734473446961.png

1734473537012.png

Ethernet karti ile alakali bir durum.

Bence kartiniz maksimum 100 Mbps'ye kilitli telefondaki gibi dalgali degil.

Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet driverini biraz kurcalasaydınız çünkü bende TurkNet'in 100 Mbps paketini kullanıyorum kablolu şekilde bilgisayarda 120 civarı alıyorum telefonda bu oranlar daha düşük tabii. Ek olarak bende Ankara'da yaşıyorum.

Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet driverini biraz kurcalasaydınız çünkü bende TurkNet'in 100 Mbps paketini kullanıyorum kablolu şekilde bilgisayarda 120 civarı alıyorum telefonda bu oranlar daha düşük tabii. Ek olarak bende Ankara'da yaşıyorum.
Bence kartiniz maksimum 100 Mbps'ye kilitli telefondaki gibi dalgali degil.

En son 24H2 güncellemesini yaptım ama onunla alakalı olduğunu sanmıyorum. Harici Ugreen kart kullanıyorum ve hiç sorun yaşamamıştım. Ama işin ilginci hem wifi hem ethernet ile 100'ü geçemiyorum bilgisayarda.

En son 24H2 güncellemesini yaptım ama onunla alakalı olduğunu sanmıyorum. Harici Ugreen kart kullanıyorum ve hiç sorun yaşamamıştım. Ama işin ilginci hem Wi-Fi hem Ethernet ile 100'ü geçemiyorum bilgisayarda.

Aygıt Yöneticisi > Ethernet driverini bul > gelişmiş > hız ve ikili > 1.0 Gbps tam ikili. Yapıp tekrar hız testi yapar mısın ek olarak testi buradan yap Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı