Telefondaki internet hotspot açmadan nasıl dağıtılır?

roser137

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2015
Mesajlar
1.532
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bazı kampanyalarda yüksek kotalı internet oluyor ama hotspot için ayrı düşük kotalı internet veriyorlar. Yani telefondaki interneti diğer cihazlar üzerinden kullanmak zorlaşıyor.

Buna nasıl bir çözüm bulunabilir? Aklıma gelen ilk yöntem telefonu gateway olarak kullanmak oldu ama bu çalışır mı?

Örneğin internet olmayan bir yere modem kurup bilgisayar ile telefonu bu modeme bağlasam, telefonun interneti bilgisayarda kullanmam mümkün olur mu? Telefonda hotspot kapalı mobil veri açık olacak. Bilgisayarın interneti de bu interneti kullansın istiyorum. Modemden gateway adresi olarak telefonun yerel IP adresini yazsam olur mu?

Modem + Switch kurulumlarında Switch'e gateway olarak Modem'in yerel IP'sini yazıyorduk internet modem üzerinden Switch'e geliyordu. Aynı yöntemi bu sefer de cep telefonu üzerinden internet çıkışı yapmak için kullanmak istiyorum.

Bu yöntemle operatöre hotspot olarak göstermeden başka cihazlar ile internet kullanımı yapmak mümkün olur mu?
 
Telefonu kablo ile bağlayıp Ethernet gibi kullanabilirsin. Hotspot açılmadan internet paylaşılıyor diye biliyorum. Veya BT ile de paylaşabiliyorsun.
 
Biraz araştırdım ama tam nasıl yapılıyor bulamadım. Tam adı ne olarak geçiyor kablo ile internet paylaşmanın? Ne olarak araştırmam lazım?
 

Geri
Yukarı