Telefondan USB format diski hazırlama

KerimHassan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar!
Bu benim forumda ilk konum.
Ilk olarak ben CN-VSD6712b marka Casper Nirvana bir laptopa sahibim. Geçtiğimiz günlerde harddiskinde bir sıkıntı çıktı. Bende tamir etmek amacıyla bit tane harddisk siparişi verdim. Sorum ise şu harddiskim gelince laptop FreeDOS olucak. Benim şuan format CD'm yok. Komşumuzda var. Fakat o Windows 7 ve 32 bit. Windows 7 32 bit olduğu için benim 8 GB RAM'imden 4'ü boşa gitmiş olucak. Ki bende iki iki işletim sürümü kurmak istemiyorum. Daha doğrusu uğraşmak istemiyorum. Telefondan ya da tabletten USB format flash belleği hazırlayabilir miyim. USB'yi telefona ya da tablete takmak için gerekli olan aparat var ismini unuttum.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyla ilgili pek fikrim yok. Bence bu işle uğraşacağınıza Windows 7'yi kurun. Daha sonra Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile ya da Windows 10 14393 iso dosyasını indirip içini açıp setup.exe çalıştırarak güncelleme başlatabilirsiniz. USB yazdırma işine gerek kalmayacak otomatik olarak güncelleme gerçekleşecek. Yükleme SSD üzerinden gerçekleşeceği için daha hızlı olacak. Otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneğine tıklayıp 2. seçenekle temiz kurulum başlatabilirsiniz. Daha sonra C sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerden disk temizleme kısmına gelip eski işletim sistemine ait dosyaları silme kutucuğunu işaretleyip Windows.old klasörünü silebilirsiniz.

Konuyla ilgili pek fikrim yok. Bence bu işle uğraşacağınıza Windows 7'yi kurun. Daha sonra Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile ya da Windows 10 14393 iso dosyasını indirip içini açıp setup.exe çalıştırarak güncelleme başlatabilirsiniz. USB yazdırma işine gerek kalmayacak otomatik olarak güncelleme gerçekleşecek. Yükleme SSD üzerinden gerçekleşeceği için daha hızlı olacak. Otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneğine tıklayıp 2. seçenekle temiz kurulum başlatabilirsiniz. Daha sonra C sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerden disk temizleme kısmına gelip eski işletim sistemine ait dosyaları silme kutucuğunu işaretleyip Windows.old klasörünü silebilirsiniz.

Teşekkürler . Nedense aklıma bu hiç gelmedi. Ama ben ilk önce Windows 7 32 bit indirdikten sonra Windows 10 64 bit indirince sıkıntı olur mu ?

Bir tane daha soru sorucam konuyla alakasız ama. Laptoplardaki HDD sabitleme aparatı olmadan HDD'yi takarsam bir sıkıntı olur mu ?

Teşekkürler. Peki biryerde görmüştüm. Dübelle sabitlemişlerdi. Zaten laptopumu masaüstü bilgisayarım gibi kullanıyorum. Laptopum masa üzerinden kalmıyor. Dübel kullanarak sabitlesem olur mu ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı