Telefonu buzdolabına koymak bir sorun oluşturur mu?

xthealan2

Centipat
Katılım
30 Temmuz 2022
Mesajlar
122
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ram Bellek Boyutu 32GB Ram Tipi DDR4 Bellek Hızı 3200MHZ Ram Soketi 2
Ekran Kartı Modeli GeForce GTX1650 OC 4GB 128Bit
A320M AM4 3200MHZ Ultra M.2 HDMI, DVI, VGA DDR4
İşlemci AMD RYZEN 5 3600 3.60Ghz Turbo 4.20Ghz 35M
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar telefonum 35-40 derece oldu bende soğuması için buzdolabının alt kısmına koydum ve kapağı kapatmadan 5 dk beklettim ve 25 dereceye indirdim. Geri aldım, bir sıkıntı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam onun yerine telefonunuzu dinlendirmek için kapatabilirdiniz buzdolabına atmak hiç mantıklı bir çözüm değil gibi biraz komik geldi açıkçası sistemine zarar verir ama az beklettiğiniz için bir sorun olmaz ama bidaha koymanızı tavsiye etmem en iyisi telefonunuz fazla ısınıyorsa kapatıp dinlendiriniz.
 
Hocam onun yerine telefonunuzu dinlendirmek için kapatabilirdiniz buzdolabına atmak hiç mantıklı bir çözüm değil gibi biraz komik geldi açıkçası sistemine zarar verir ama az beklettiğiniz için bir sorun olmaz ama bir daha koymanızı tavsiye etmem en iyisi telefonunuz fazla ısınıyorsa kapatıp dinlendiriniz.

Teşekkürler bir dahakine buzdolabında bekletmem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nem ve benzeri bir şey telefonun bozulmasına sebep olur. Dolaba koyduğunda garanti nemlenecek. Bir seferden bir şey olmaz kolay kolay ama üst üste olursa ve nemlenirse, anakarttaki bir şeylerin pas tutması kaçınılmaz olur. Ek olarak pile de etkisi olma ihtimali var. Özellikle uzun kalırsa.
 
Kısa süreli bekletmek zarar vereceğini sanmıyorum ama buzdolabı kapağını örtün açık bırakmak dolaba zarar ve elektriğe. Isındığında çok kısa zaman bekletip alanda sakınca olacağını sanmıyorum. Sıcak durması daha zarar.
 
Sıcak cihaza zarar verdiği gibi soğuk ta zarar verir. Oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletirseniz bir şey olmaz ama uzun vadede sorun çıkartabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı