Telefonu buzdolabına koymak bir sorun oluşturur mu?

Hocam sıcakken buzdolabına koymayın nem yapar sıvı etkileşimi olur devreler yanabilir. Eğer zamanınız varsa oda sıcaklığına inmesini bekleyin. Sonra buzdolabına koyun.
 
Arkadaşlar telefonum 35-40 derece oldu bende soğuması için buzdolabının alt kısmına koydum ve kapağı kapatmadan 5 dk beklettim ve 25 dereceye indirdim. Geri aldım, bir sıkıntı olur mu?

Olabilir, telefonu güneş almayan serin bir yere koyup bekletirseniz sıkıntı çıkmaz.
 
Cisimler ısındığında genleşir ve soğuduğunda da daralır ya da küçülür.. neyse. Sıcak telefonu buzdolabina koymak, ani ısı değişimi ve dolayisiyla devre veya lehimlerde çatlamaya sebep olabilir. Isınmaya sebep olan sebebi (şarj, oyun vs) durdurup, hava akımı olan bir yerde soğutman en iyisi olacaktır. Yoksa telefona ciddi hasar verebilirsin :)
 
Ben buzlukta unutmuştum telefonu 2 hafta sonra buldum. Telefon buzun içinde hapsolmuştu Samsung'un eski Galaxy modellerindendi yıllar önce. Buzu kırıp telefonu çıkardım biraz dinlendirdim çalıştı.

Yeni nesil güncel telefonlar üflesen bozulduğu için tavsiye etmem.
 
Hocam onun yerine telefonunuzu dinlendirmek için kapatabilirdiniz buzdolabına atmak hiç mantıklı bir çözüm değil gibi biraz komik geldi açıkçası sistemine zarar verir ama az beklettiğiniz için bir sorun olmaz ama bir daha koymanızı tavsiye etmem en iyisi telefonunuz fazla ısınıyorsa kapatıp dinlendiriniz.

Sıcak bir cisimi buzdolabınız koyarsanız dolap içindeki havanın nemi daha da artacaktır bu nemin cihazın içine sızması olasalığı düşükte olsa bence yönteminiz riskli ve yanlış, evin serin bir köşesine bırakın kademeli olarak soğur stopmake arkadaşımızda doğru demiş.
 
Çok eskiden bende S3 mini vardı çok ısınıyordu ve yapmıştım bunu 😀 ardından telefon uyarı vermişti ve bir daha açılmadı buzlukta 10 dakika falan tutmuştum bende.
 
dikkat edin hocam iyi bayramlar dilerim.
iyi bayramlarr

Nem ve benzeri bir şey telefonun bozulmasına sebep olur. Dolaba koyduğunda garanti nemlenecek. Bir seferden bir şey olmaz kolay kolay ama üst üste olursa ve nemlenirse, anakarttaki bir şeylerin pas tutması kaçınılmaz olur. Ek olarak pile de etkisi olma ihtimali var. Özellikle uzun kalırsa.
Hocam şimdi bu benim ilk yapışım telefona çok bi zarar vermez değilmi? Şöyle birşey daha var kapağı açıp biraz yakın tuttum baya içine sokmadım buz dolabının
 

Geri
Yukarı