Telefonu derin dondurucuya soktum

Hangi telefonmuş o 84 dereceye çıkıyor çok merak ettim doğrusu.
Samsung Galaxy SIV I9505 Snapdragon 600 modeli. Belli ki daha önce hiç görmemişsiniz bu cihazı.

84 derece yapmayı nasıl başardın acaba? Ben 45'i geçemiyorum.
Cihazın GPU'su ile CPU'su arasında berbat bir iletişim var hocam. 720@60 videolar izlerken bu sıcaklıklara yükseliyor.

Custom ROM yüklü eski bir cihaza benziyor. Yoksa yanılıyor muyum?
Doğru :) .

Ben dizüstü bilgisayarımı sokmuştum. Bilgisayarım çalışır vaziyette ama sistem boştayken, derin dondurucuda yaklaşık 1 saat kaldı. Sıcak hava tahliye yerinden yaklaşık 15 dakika buz gibi hava geliyordu, ne yazık ki işlemci sıcaklığına bakmayı daha sonra akıl ettim.
Vay canına dizüstü demek :D .

Samsung S3 Cihazıma kernel ile O.C. yaptığım zamanlarda bende dondurucu kullanırdım. :D:D
Ben S3'te hiç ısınma sorunu yaşamadım. Daha doğrusu isinirdi fakat 60°C geçmezdi. Bunu görünce S3'e şükreder oldum :) .

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung Galaxy SIV I9505 Snapdragon 600 modeli. Belli ki daha önce hiç görmemişsiniz bu cihazı.
Aksine 4 yıl önce kullandığım bir cihazdı. Bu sıcaklıklarla uzakdan yakından alakası olmadı kullandığım cihazın. Hatta ben S4 lere gelen ama Türkiye'ye henüz gelmeyen şuan hatırlamadığım güncellemesini yaptıkdan sonra cihaz çok serin çalışmaya başlamıştı.

Aksine 4 yıl önce kullandığım bir cihazdı. Bu sıcaklıklarla uzakdan yakından alakası olmadı kullandığım cihazın. Hatta ben S4 lere gelen ama Türkiye'ye henüz gelmeyen şuan hatırlamadığım güncellemesini yaptıkdan sonra cihaz çok serin çalışmaya başlamıştı.
Anlaşılan zor insanlardansiniz. Fakat olsun, bekleyin. Cihazda 720@60 video açıyorum ve birazdan SS alıp geleceğim. Bakalım kim doğruları konuşuyor. Beklemede kalın.

Anlaşılan zor insanlardansiniz. Fakat olsun, bekleyin. Cihazda 720@60 video açıyorum ve birazdan SS alıp geleceğim. Bakalım kim doğruları konuşuyor. Beklemede kalın.
Yahu benim kullandığım da böyle ısınma yoktu diyorum. Senin cihazın ısınmıyor sen yalan söyliyorsun demiyorum ki nereden anlıyorsun lafı. Dilimiz çok basit aslında biraz okuma bilsek güzel iletişim kurabiliriz...

Buyrun beyfendi;

1498418799951.png

Bu kadar kısa sürede oluşan ısı bu. Sanırım bu resim herşeyi anlatıyor...

Bu sıcaklıklarla uzakdan yakından alakası olmadı kullandığım cihazın. Hatta ben güncellemesini yaptıkdan sonra cihaz çok serin çalışmaya başlamıştı.

Bu cümlelere ithafen yazdım mesajımı, itirazci bir üslup ile yazıldığı için.

Şuan cihazimda herhangi bir eksiklik yok. Yazılım konusunda ise Official Firmware yüklü iken de aynı sorunu yaşıyordum. Bu konuyu XDA'e taşıdım ve benim gibi onlarca kullanıcının da aynı sorundan muzdarip olduğunu öğrendim. Nasıl oluyor da globalde sorunlu olan bir telefon sizde sorunsuz oluyor inanması güç doğrusu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazların %100'ünün sorunlu olmasını mı bekliyorsun. Onlarca yüzlerce kişi de sorulu olabilir. Ama milyonlarca üretiliyor bunu unutma. Şuan 6S kullanıyorum kronik bir sorunu yok. Ama 6S'lerin ilk serilerin de batarya problemi vardı. Herkesin cihazında olacak diye birşey yok. Bu örnekler çoğaltılabilir.

Cihazların %100'ünün sorunlu olmasını mı bekliyorsun. Onlarca yüzlerce kişi de sorulu olabilir. Ama milyonlarca üretiliyor bunu unutma. Şuan 6s kullanıyorum kronik bir sorunu yok. Ama 6s'lerin ilk serilerinde batarya problemi vardı. Herkesin cihazında olacak diye birşey yok. Bu örnekler çoğaltılabilir.
Haklısınız, lakin bunu bu şekilde soyleyebilirdiniz değil mi? Yanıta direkt olarak 'Tam aksine benim cihazim serin çalışıyordu' demeniz ile beni yalancı durumuna düşürmüş oluyorsunuz.

Haklısınız, lakin bunu bu şekilde soyleyebilirdiniz değil mi? Yanıta direkt olarak 'Tam aksine benim cihazim serin çalışıyordu' demeniz ile beni yalancı durumuna düşürmüş oluyorsunuz.
Cihazı belli ki daha önce hiç görmemişsiniz demişsiniz. Ben de tam aksine kullandım dedim. İyi okuyun.

Bende de S4 var Samsung işlemcili modeli. İnanılmaz ısınıyor. Dün ARM Miner diye bir uygulama buldum, bitcoin kazıyor. Bi baktım telefon kapandı. Kilit tuşuna basılı tuttum hiçbir şey olmadı. Bende soğuk mermere koydum telefon kilit ekranında açıldı. Garip bir telefon gerçekten.

Düzenleme: Buzluktan buz alarak soğutmuştum bir kere.

Meraktan içini açtım, garip bir şeyle karşılaştım. Telefonun işlemcisi ekrana bakıyor ve bu nedenle termal pad'i öne yerleştirmişler. Bu yüzden telefonun ekranı arkasından daha çok ısınıyor. Normal telefonlarda tam tersi olur genelde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı