Telefonu hiç kapanmadan kullanmak sağlıksız mı?

Yeni telefonumu aldıktan 1 ay sonra hiç kapanmadan kullandığımı fark ettim. Belki bir kere %10-15 civarında takmışımdır. Genelde %30 olunca takıyorum. Geçen bilerek şarjını sıfırladım ve kendi kendine kapanmasını bekledim. Kapalı şarj edip %100'de açtım. Bir kere tam boşalt tam doldur yapsam iyi olur gibi geldi. Sizce gerek var mı?

Normalde %30'da takıp %80'de çekmek ve günde birkaç dakika kapalı tutmak pil için sağlıklı diye biliyorum.

Hocam kullanın gitsin alt tarafı telefon sonuçta bir şey olmaz.

Normalde %30'da takıp %80'de çekmek ve günde birkaç dakika kapalı tutmak pil için sağlıklı diye biliyorum.

20/80, 30/80 gibi yöntemler yaygın olarak kullanılıyor son dönemde. Ne kadar faydalı olduğu konusu tartışılır, sadece alt ve üst limitten uzak duruluyor; sonuçta piller belirli bir kimyasal süreç içeriyor.
Hocam kullanın gitsin alt tarafı telefon sonuçta bir şey olmaz.

Alt tarafı telefon dediğiniz cihazlar +10.000 TL değerinde olabiliyor, bu bir işçinin en az 4 ayı demek.

Arada bataryayı tamamen boşaltıp tamamen doldurmak gerek ama çok sık olması gerekmez ayda 1 kere yapsanız yeterlidir. Günde birkaç dakika kapalı olayı yanlış bilgi gibi geldi bana, kullanmadığınız bir zamanda uçak moduna alın zaten kapalıyla aynı durum.

Sonra telefonun neden pili hemen bitiyor deme.

Hocam o anlamda demedim bir şey olmacağını söyledim sadece.

Hocam alakası yok bence. Bu şeylere dikkat eden ailemin telefonlarının bataryası 1,5 senede azaldı. Ben rastgele takarım, çekerim kapatmam kapatırım. 0 olur 100 olur rastgele ve hala sapasağlam batarya. Telefona bağlı. Siz nasıl seviyorsanız öyle kullanın. Nasıl sevdiğinizi bilemem ama Android zaten 2 seneye 3 seneye azalıyor isterseniz aşırı dikkat edin.

En sağlıklı lityum pil kullanma aralığı %40-%70 arasıdır. Böyle kullanmak zor olduğu için günlük kullanımda %20-%90 arası kullanım tavsiye edilir. Günde bir kere telefonu kapatıp açmak (yeniden başlat yaparak değil de kapatıp tam olarak kapandıktan sonra tekrar açmak) sağlıklıdır, pilden ziyade RAM ve önbellekleri temizler ve telefonu rahatlatır. Bana sorarsan bu kadar zahmete değmez, mümkünse pili hiç 0'a indirme, haricinde istediğin gibi kullan gitsin.

Sonra telefonun neden pili hemen bitiyor deme.

2 ay sonra 2. yılı dolacak telefonun bataryasında en ufak kayıp hissetmedim zaten 3. ayındayken kaç saat gittiğinin ssini almıştım arada karşılaştırıyorum 10 dakika oynamamış süre. iOS olsa pil sağlığını atardım da Android'deki uygulamalar yanıltıcı veya yalan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…