Hocam kullanın gitsin alt tarafı telefon sonuçta bir şey olmaz.
Hocam zaten öyle aman aman telefonuma bir şey olacak çok korkuyorum modunda değilim. Sadece doğru kullanımı bilmek isterim. Elimden gelirse de olması gerektiği gibi düzenli, temiz kullanırım. Başta söylediğim gibi olsa görmemişin şeyi olmuş tutmuş şeyini koparmış derler.Hocam alakası yok bence. Bu şeylere dikkat eden ailemin telefonlarının bataryası 1,5 senede azaldı. Ben rastgele takarım, çekerim kapatmam kapatırım. 0 olur 100 olur rastgele ve hala sapasağlam batarya. Telefona bağlı. Siz nasıl seviyorsanız öyle kullanın. Nasıl sevdiğinizi bilemem ama Android zaten 2 seneye 3 seneye azalıyor isterseniz aşırı dikkat edin.
Kapatma olayını tam bilmiyorum ama Li-ion pillerde bataryayı 0'a kadar kullanmak ömründen yer.
Lithium Ion (Li-Ion) diye geçiyor.En sağlıklı lityum pil kullanma aralığı %40-%70 arasıdır. Böyle kullanmak zor olduğu için günlük kullanımda %20-%90 arası kullanım tavsiye edilir. Günde bir kere telefonu kapatıp açmak (yeniden başlat yaparak değil de kapatıp tam olarak kapandıktan sonra tekrar açmak) sağlıklıdır, pilden ziyade RAM ve önbellekleri temizler ve telefonu rahatlatır. Bana sorarsan bu kadar zahmete değmez, mümkünse pili hiç 0'a indirme, haricinde istediğin gibi kullan gitsin.
Hem doğru kullanmak hem de üzerine düşünmek istemiyorsan en temizi telefona uymak. Şarj uyarısı verince takacaksın işte.Şahsen ben Redmi Note 8 kullanıyorum %20'de düşük batarya bildirimi geliyor ve takıyorum. Yaklaşık 1.5 senedir böyle kullanıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım pille alakalı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.