Telefonumun işlemcisi hep çalışıyor

Cemtopcu

Yoctopat
Daha fazla  
Cihazım Google pixel 6 çok ısınıyor ve şarjı hızlı gidiyor CPU Z'den baktım işlemciler hep çalışıyor bunu nasıl durdurabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220505-181910.png
    Screenshot_20220505-181910.png
    104,1 KB · Görüntüleme: 108
Dostum işlemcilerin neden çalışmaması gerektiği ile alakalı düşüncen nedir bunu belirtirsen eğer memnun olurum. Arka planda çalışan uygulamalar sebep oluyordur, gereksiz uygulamaları kaldır ya da önce devre dışı yapıp ardından durmaya zorla. Facebook yüklü ise silip yerine Facebook Lite yükle.
Yanılmıyorsam bu cihaz tensör işlemcisine sahip, yapay zeka ağırlıklı bir cihaz olduğu için standart cihazlarda boşta iken sadece performans çekirdeklerinin çalışmasının aksine bu cihazda tüm çekirdekler taban frekanslarda çalışıyor olabilir.

Dostum işlemcilerin neden çalışmaması gerektiği ile alakalı düşüncen nedir bunu belirtirsen eğer memnun olurum. Arka planda çalışan uygulamalar sebep oluyordur, gereksiz uygulamaları kaldır ya da önce devre dışı yapıp ardından durmaya zorla. Facebook yüklü ise silip yerine Facebook Lite yükle.
Yanılmıyorsam bu cihaz tensör işlemcisine sahip, yapay zeka ağırlıklı bir cihaz olduğu için standart cihazlarda boşta iken sadece performans çekirdeklerinin çalışmasının aksine bu cihazda tüm çekirdekler taban frekanslarda çalışıyor olabilir.
Telefonum çabuk ısınıyor ve şarjım çabuk bitiyor sorunum bu

İşlemciniz olan Google Tensor, aslında Google'a özel üretilmiş bir Exynos. Samsung tarafından tasarlanıyor ve üretiliyor.
Tensor yonga seti, 2 adet verimsiz Cortex X1 çekirdeklerinden taşıyor, Exynos 990 da verimsiz Mongoose M5 çekirdeklerinden 2 tane taşıyor. Sonuç olarak iki yonga seti de yüksek güç tüketimine sahipler. Haliyle şarjınız çabuk bitiyor. Ve açığa çıkan bu ısıyı telefonunuz dışarı aktaramadığı için (ki bunu telefon kasasında yapmanız çok zor) ısınma sorunu ortaya çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı