Telefonun ilk şarjı nasıl olmalı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Selamlar, yeni bir telefon aldım ve ilk şarjının nasıl olduğunu merak ediyorum. Telefoncuya gidip sordum, telefoncu bana önce telefonun tüm şarjını bitirmemi, ardından da 8-12 saat arası şarj da bekletmemi söyledi. Sanırım kalibre mi oluyormuş ne oluyormuş, artık bilmiyorum. Bu bilgi ne kadar doğru? İlk telefonu açtığımda ne yapmalıyım şarj konusunda?

İlk şarj diye saçmalık yok artık.

Tek yapmanız gereken:
  • Keyfinize göre kullanmak.
  • Mümkün olduğunca pili %20 seviyesinin altına düşürmemek.
  • Gerekmedikçe %80 seviyesinin üzerine çıkarmamak.
Bunu da telefonun ömrü boyu yapıyorsunuz, ilk sefer değil.

Artı 10 Eksi
Yeni nesil telefonlarda pek sıkıntı yaratmayacak olsa da yine de arkadaşın dediklerini yapın derim.

Artı -2 Eksi
Batarya li-on ise %80'e kadar şarj edip %20'ye kadar kullanın, saçmalıktan başka bir şey değil ilk şarj olayı.
Batarya Li-Po.
Hocam peki %80'in üzerine veyahut %20'nin altına düştüğünde büyük problemler doğuyor mu ortaya?

Dediğiniz şey eski bataryalarda tüm hücreler açılsın, kapasitesi artsın diyeydi. Yeni bataryalar için buna gerek yok.

Batarya li-on ise %80'e kadar şarj edip %20'ye kadar kullanın, saçmalıktan başka bir şey değil ilk şarj olayı.

Benimki gibi lityum polimer (galiba li-po diye kisaltiliyor)ise?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…