Telefonun interneti ile bilgisayarda işlem yapılmıyor

zalim333

Hectopat
Telefonumun interneti başka herhangi bir cihazda sıkıntısız çalışıyor. Aynı şekilde bilgisayarım da başka Wi-Fi ağlarında sorunsuz internete bağlanabiliyor. Fakat kendi telefonum ile bilgisayarımı bağladığımda bağlantı kuruluyor, ancak sitelere girerken “güvenli bağlantı oluşturulamadı” hatası alıyorum. Bu durumda YouTube açılıyor, fakat diğer siteler ve çevrimiçi oyunlar açılmıyor.
Telefon modeli(Redmi note 14 pro)
Pc modeli(Monster Notebook Tulpar)

Denediğim yollar şunlar:

---

🔹 Denediğim yöntemler (kısa hali)

1. saat ve tarih kontrolü → bilgisayarın saatini otomatik ayarladım.

2. tarayıcı önbelleği temizleme → Chrome/Edge/Firefox’ta denedim.

3. antivirüs ve güvenlik duvarını kapatma → HTTPS taramasını devre dışı bıraktım.

4. IPv6 kapatma → ağ ayarlarından IPv6 işaretini kaldırdım.

5. DNS değiştirme → Google DNS (8.8.8.8 / 8.8.4.4) ve Cloudflare DNS (1.1.1.1) denedim.

6. TLS ayarlarını kontrol etme → TLS 1.2 ve TLS 1.3'ü etkinleştirdim.

7. proxy ve VPN kontrolü → hiçbiri açık değil.

8. TCP/IP ve winsock sıfırlama → netsh winsock reset ve Ipconfig /flushdns yaptım.

9. mtu değerini değiştirme → 1400 olarak ayarladım.

10. hotspot ayarlarını değiştirme → SSID, şif.
Re ve WPA2 şifreleme türünü denedim.

ENG'in bilgilerine muhtaç olduğum arkadaşlardan yardım istiyorum hepinize teşekkür ederim.

Merhaba. Mobil telefonda "internet ayarlarını sıfırlama" seçeneğini bulup bu ayarları mutlaka sıfırlayın. Bu durum yalnız cep telefonu için geçerli olmayıp cihaz türü ne olursa olsun internette kısmen bağlantı sorunu yaşanıyorsa internet ayarlarını sıfırlamayla bu sıkıntı kesinlikle çözülüyor, kendi tecrübeme göre. Kolay gelsin..

Merhaba. Mobil telefonda "internet ayarlarını sıfırlama" seçeneğini bulup bu ayarları mutlaka sıfırlayın. Bu durum yalnız cep telefonu için geçerli olmayıp cihaz türü ne olursa olsun internette kısmen bağlantı sorunu yaşanıyorsa internet ayarlarını sıfırlamayla bu sıkıntı kesinlikle çözülüyor, kendi tecrübeme göre. Kolay gelsin..
Merhaba denedim fakat yine aynı hatayı aldım 😞

Telefonumun interneti başka herhangi bir cihazda sıkıntısız çalışıyor. Aynı şekilde bilgisayarım da başka Wi-Fi ağlarında sorunsuz internete bağlanabiliyor. Fakat kendi telefonum ile bilgisayarımı bağladığımda bağlantı kuruluyor, ancak sitelere girerken “güvenli bağlantı oluşturulamadı” hatası alıyorum. Bu durumda YouTube açılıyor, fakat diğer siteler ve çevrimiçi oyunlar açılmıyor.
Telefon modeli(Redmi note 14 pro)
Pc modeli(Monster Notebook Tulpar)

Denediğim yollar şunlar:

---

🔹 Denediğim yöntemler (kısa hali)

1. saat ve tarih kontrolü → bilgisayarın saatini otomatik ayarladım.

2. tarayıcı önbelleği temizleme → Chrome/Edge/Firefox’ta denedim.

3. antivirüs ve güvenlik duvarını kapatma → HTTPS taramasını devre dışı bıraktım.

4. IPv6 kapatma → ağ ayarlarından IPv6 işaretini kaldırdım.

5. DNS değiştirme → Google DNS (8.8.8.8 / 8.8.4.4) ve Cloudflare DNS (1.1.1.1) denedim.

6. TLS ayarlarını kontrol etme → TLS 1.2 ve TLS 1.3'ü etkinleştirdim.

7. proxy ve VPN kontrolü → hiçbiri açık değil.

8. TCP/IP ve winsock sıfırlama → netsh winsock reset ve Ipconfig /flushdns yaptım.

9. mtu değerini değiştirme → 1400 olarak ayarladım.

10. hotspot ayarlarını değiştirme → SSID, şif.
Re ve WPA2 şifreleme türünü denedim.

ENG'in bilgilerine muhtaç olduğum arkadaşlardan yardım istiyorum hepinize teşekkür ederim.
Arada olur böyle şeyler Birkaç Hafta içinde kendi kendine düzelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı